Støvler fulle av varm vodka (Ebok)

Serie: Petrusjka 8

Forfatter:

Jardar Nuland Østbø (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.02 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Østbø, Jardar Nuland
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202385903
Kategori: Romaner
Omtale Støvler fulle av varm vodka

I denne tekstsamlingen har vi satt sammen tekster fra novellesamlingene Synd (2007) og Støvler fulle av varm vodka (2008). Handlingen i novellene utspiller seg i et russisk 1990- og 2000- tallslandskap.

Zachar Prilepin besitter et betydelig litterært talent, som viser seg gjennom språkbruken. Dessuten har han en humor på nivå med de morsomste i russisk samtidslitteratur.

Til toppen

Flere bøker av Zakhar Prilepin:

Om forfatter

Zakhar Prilepin (eg. Jevgenij Nikolajevitsj Prilepin) ble født 7. juli 1975 i landsbyen Iljinka i Rjazan-regionen 250 kilometer sørøst for Moskva. Han tok utdannelse innen journalistikk og filologi ved statsuniversitetet i Nizjnij Novgorod, Russlands fjerde største by.

På slutten av 1990-tallet jobbet han for de russiske spesialstyrkene OMON, og deltok i krigføringen i Tsjetsjenia i 1996 og 1999. Både romanen Sykdomstilfeller (Patologii, 2004) og novellesamlingen Synd (Grekh, 2007) er til dels basert på erfaringer fra Tsjetsjenia. Etter oppholdene i Tsjetsjenia meldte han seg inn i det omstridte Nasjonalbolsjevikiske partiet, som ble stiftet av Prilepins litterære idol Eduard Limonov. Prilepin skildrer natsbol-bevegelsen i romanen Sankja (Sankja, 2006).

På 2000-tallet jobbet Prilepin som sjefredaktør Nizjnij Novgorod-utgaven av den Kreml-kritiske avisen Novaja gazeta. I 2007 gjorde han felles sak med opposisjonslederen Aleksej Navalnyj da han var med og grunnla den regjeringskritiske bevegelsen Folket. Russlands anneksjon av Krim i 2014 fikk imidlertid Prilepin til å endre syn på Russlands politiske ledelse. Siden da har han støttet varmt opp om den patriotiske, nasjonalistiske og neoimperialistiske vendingen i president Putins retorikk og politikk. I 2017 deltok Prilepin som brigadefører på de russiskstøttede opprørernes side i krigen i Donbass, hvilket ble møtt med massiv kritikk fra flere russiske forfatterkolleger.

Etter tre romaner, to novellesamlinger og flere essaysamlinger publiserte Prilepin tidlig i 2014 sitt magnus opus, romanen Klosteret. Her tar Prilepin utgangspunkt i historien til oldefaren (som het Zakhar -- Prilepin hentet kunstnernavnet fra ham), som før andre verdenskrig satt innesperret i den første sovjetiske Gulag-leiren, på Solovki-øyene i Kvitsjøen. Boken innbrakte Prilepin Russlands kanskje viktigste litterære utmerkelse, «Den store boken», og lå dessuten i flere år på russiske bestselgerlister. Boka har mottatt overstadig positive anmeldelser i de landene den er kommet ut, så som Italia, Frankrike, Serbia og Polen.

Bøker i serien