Støv (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202450489
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Støv
Hvor kommer egentlig alt støvet fra? Det er det store spørsmålet i denne underfundige bildeboka. Den unge spør og undrer seg, mens den gamle forklarer og forteller og prøver å argumentere for at det ikke bør tørkes støv. Men historien får en foruroligende og uventet slutt.
Rune Johan Andersson er en av våre originale bildebokkunstnere. Både når det gjelder innhold og form har han en helt egen måte å nærme seg stoffet på. Flere av bøkene hans har en blanding av farger og sort/hvitt i tegningene. Dette gjelder også Støv.

Støv er noe vi alle kjenner og må forholde oss til. Men Rune Johan Andersson får små og store lesere til å gruble og leke seg med nye tanker om dette som aldri tar slutt.

Til toppen

Om forfatter

Rune Johan Andersson, født 5. mars 1945, er forfatter, tegner og illustratør. Han debuterte i 1988 med barneboken Far sover og har senere skrevet og illustrert hele 15 egne bøker. Den foreløpig siste er Viggo i Veggen (2013), som Maya Troberg Djuve i Dagbladet betegner som en: «Veltegnet grøsser for barn og voksne». Andersson er kjent for sine fantasifulle, fast oppbygde avistegninger i Aftenposten og Dagbladet, og har illustrert en lang rekke bøker, både skjønnlitterære og undervisningslitteratur. Han har også vært lærer på SHKS og Westerdals Reklameskole i en kort periode.

http://no.wikipedia.org/wiki/Rune_Johan_Andersson

http://snl.no/Rune_Johan_Andersson

https://www.facebook.com/runejohana

http://barnebokinstituttet.no/node/951

Bilder:http://www.google.no/search?q=rune+johan+andersson&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YZK9Ud-DMKWz4ATZn4CgBg&ved=0CDgQsAQ&biw=1262&bih=598