Stoner av John Williams (Lydbok MP3-CD)

Stoner (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2014
Innleser: Haugen, Kim
Spilletid: 9:47
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 537.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stoner
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202471262
Kategori: Romaner
Omtale Stoner

"Den beste amerikanske romanen du aldri har hørt om"
The New Yorker

William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en fattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale.

Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.

"Stoner av John Williams, er noe mye sjeldnere enn en stor roman - det er en perfekt roman, så godt fortalt og så vakkert skrevet, så dypt rørende at den tar pusten fra deg."
The New York Times Book Review

Til toppen

Andre utgaver

Stoner
Bokmål Innbundet 2014
Stoner
Bokmål Ebok 2014
Stoner
Bokmål Lydbok-CD 2014
Stoner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Stoner
Bokmål Heftet 2020
Om forfatter

John Williams (1922-1994) var født og oppvokst i Texas og jobbet som professor ved Universitetet i Denver. Han er mest kjent for den gjenoppdagede klassikeren Stoner som er blitt en hyllet internasjonale bestselger.