Stol og ekstase (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 227
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202258962
Omtale Stol og ekstase

Stol og ekstase er ei samling essay og noveller som til tider kan likne på essay. Det handlar mykje om tilhøvet mellom verkeleg og uverkeleg: Refleksjonar kring det sanne, det fantastiske og det ironiske i litteratur gjennom lesingar av forfattarar som Virginia Woolf, Arthur Rimbaud, Richard Brautigan og Inger Christensen blandar seg med flygande objekt, med det å forsvinne fullstendig, med det nynorske, med det kvinnelege, med klaustrofobi, med småfly som kjem flygande gjennom snøvér, med kjærleik på framande planetar.

Gunnhild Øyehaug (f. 1975), busett i Bergen. Ho er forfattar, litteraturvitar og medredaktør av litteraturtidsskriftet Kraftsentrum. Hennar forrige bok, Knutar, blei nominert til Brageprisen og fekk Bergensprisen 2004 for beste bok av Natt og dag. Stol og ekstase er hennar tredje bok.

Til toppen

Anmeldelser av Stol og ekstase
"Reflektert og morsom""Ved siden av kanoniserte forfattere finner vi en rekke sitater fra moderne artister og filmer som for eksempel Star Wars. Jeg er litt imponert over hvordan hun har klart å flette det inn til et velfungerende hele."
 
Norunn Ottersen Seip, Fredrikstad Blad
"Nesten ingen forfattere gir ut fortellinger og essays i én og samme bok. Gunnhild Øyehaug prøver seg på krevende ting i sin tredje bok, «Stol og ekstase». Hun lykkes oppsiktsvekkende godt.""Men hun skriver så lekent og lett at i hvert fall jeg blir interessert i å oppsøke verk jeg ikke kjenner godt nok fra før, ..."Tom Egil Hverven, NRK.no

Til toppen

Om forfatter
Gunnhild Øyehaug er født i 1975. Hun debuterte i 1998 med diktsamlingen Slaven av blåbæret, utgitt på Samlaget. Hun er medredaktør av litteraturtidsskriftet Vagant, kritiker i Morgenbladet og bosatt i Bergen.