Steve Jobs (Innbundet)

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 600
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Steve Jobs
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202369873
Kategori: Biografier
Omtale Steve Jobs

Autorisert biografi om Steve Jobs utgis i høst

Apple-gründer Steve Jobs døde 5. oktober. Snart kommer den autoriserte biografien om en av verdens største oppfinnere og innovatører.

De siste månedene brukte Jobs på å gjennomføre en rekke intervjuer med forfatter Walter Isaacson. Samtalene danner nå grunnlaget for en helt unik fortelling – den ufiltrerte historien om Steve Jobs’ liv. Biografien vil avsløre mange nye og ukjente sider ved Jobs’ liv og virke, og den internasjonale lanseringen av boken regnes som en av de mest betydelige på lang tid. Boken er skrevet av tidligere TIME-redaktør Walter Isaacson, som før dette har biografert en annen omfattende størrelse, Albert Einstein.

”Han forandret våre liv og klarte å oppnå noe som de aller færreste gjør; han forandret måten hver enkelt av oss ser verden på.” Slik ordla president Barack Obama seg i en tale kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

Arbeidet med den norske utgaven har vært i gang i flere måneder, og har vært underlagt strenge sikkerhetstiltak for å ivareta konfidensialitet i forhold til bokens innhold.

”Steve Jobs var ikke bare en av verdens fremste innovatører. Han satte mange av premissene for våre medievaner. Å kunne legge frem den ufiltrerte fortellingen om et så ekstraordinært liv, er uhyre spennende og et privilegium for oss,” sier forlagssjef for sakprosa i Cappelen Damm, Ida Berntsen.

Boken vil foreligge på norsk både som e-bok og i innbundet utgave.

Til toppen

Andre utgaver

Steve Jobs
Bokmål Ebok 2011
Steve Jobs
Bokmål Heftet 2013
Anmeldelser Steve Jobs

"Uansett hva slags forhold man har til Steve Jobs – og mitt var i utgangspunktet kjølig distanse – så er denne boken fascinerende lesning om en helt ekstraordinær fyr og hvordan han mot alle odds klarte å gjennomføre det han hadde som forsett: Å være gal nok til å endre verden"

Gisle Hannemyr (Universitetslektor ved Institutt for informatikk), Morgenbladet

Steve Jobs fortjener en bauta av en biografi.

"Og for et liv! (...) Bør du lese boken? Svaret er ja. Det er en god innføring i Apples historie like mye som historien om Jobs og den er godt skrevet. (...) Isaacson klarer å holde en distanse til Jobs, som gav den erfarne forfatteren stor frihet og tilgang til sine nærmeste. Det gir også boken kredibilitet og troverdighet. Den forsøker ikke å sminke Jobs mindre hyggelige sider."

Sigvald Sveinbjørnsson (redaktør), digi.no

Til toppen

Om forfatter

Walter Isaacson (f. 1952) er amerikansk journalist og forfatter. Han er professor i historie ved Tulane University. Han har vært president i Aspen Institute, styreformann i CNN og ansvarlig redaktør i Time Magazine. Han har tidligere skrevet biografier om blant andre Steve Jobs, Benjamin Franklin og Albert Einstein.