SPQR av Mary Beard (Ebok)
Ebok

SPQR (Ebok)

Det gamle Romas historie

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 20.25 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: SPQR
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202605261
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale SPQR

Mary Beard tar for seg 1000 års historie og viser hvorfor Romerrikets historie fortsatt er svært viktig. Imperiets erobringer, grusomhet og dekadanse brukes til skrekk og advarsel. Modellen for borgerskap, sikkerhet og individets rettigheter en del av våre sivilisatoriske idealer den dag i dag. I denne definitive historien gir Beard et nytt blikk på Romerriket.

Til toppen

Andre utgaver

SPQR - Det gamle Romas historie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
SPQR
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser SPQR

Ny moderne klassiker 20.09.2019

Fortsatt kan Romas historie framstå som en lang rekke store menn og avgjørende slag. Men faghistorikerne har i mange år beveget seg inn den mørke antikken: Slavenes kjellerværelser, kvinnenes liv, arbeidernes verksteder og provinslivet langs rikets yttergrenser. Ingen annen historiker har som Mary Beard klart å skildre denne nye kunnskapen på en måte som både er tilgjengelig og kritisk.
... Boka er en gjenoppdagelse av antikken.

 
Aage Borchgrevink, Dagbladet

Et storverk om Romas første tusen år kaster nytt lys over historiens første populist.

«Etter 50 år som klassisk forsker øser Beard av sin kunnskap og tar mål av seg å fortelle det romerske rikets første tusen år, og resultatet er et engasjerende historieverk som forsøker å forstå romerne ut fra datidas premisser.»

Astrid Hygen Meyer, Bokmagasinet, Klassekampen

Et av bokhøstens lyspunkter 05.10.2019

SPQR utkom for bare fire år siden på engelsk, men regnes allerede som et moderne standardverk om Romerrikets historie. Det er høyst fortjent.

Erika Fatland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Mary Beard (f. 1955) er professor i classics ved Newnham College, Cambridge og medlem av British Academy og American Academy of Arts and Sciences. Hun er en ledende forsker og formidler på sitt felt, og en tydelig stemme i den samtidige feministiske debatten. Hun har tidligere utgitt storverket blant andre SPQR – A History of Ancient Rome og den prisvinnende Pompeii: The Life of a Roman Town.