Sporvekslingsmordet (Innbundet)

Serie: K2 og Patricia 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: K2 og Patricia
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202522100
Kategori: Krim
Omtale Sporvekslingsmordet

En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforskeren Kolbjørn "K2" Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på. Sporvekslingsmordet er en tankevekkende familiehistorie om et adoptivbarn fra 1970-tallets Norge, og samtidig et nytt klassisk krimmysterium i serien om K2 og Patricia.

Til toppen

Sporvekslingsmordet er så langt hans beste kriminalroman
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Andre utgaver

Sporvekslingsmordet
Bokmål Ebok 2016
Sporvekslingsmordet
Bokmål Lydbok-CD 2016
Sporvekslingsmordet
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Sporvekslingsmordet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Sporvekslingsmordet
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Anmeldelser Sporvekslingsmordet

"Sporvekslingsmordet er så langt hans beste kriminalroman. Selv en som ikke elsker kriminallitteratur vil ha stor glede av å lese boken."

 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Glimrende gjennomført

"Denne kriminalromanen er en fryd å lese! Helt klart Hans Olav Lahlums mest ambisiøse og beste kriminalroman til nå, full av spor i alle retninger og imponerende fullført."

Liv Lysaker, LO-Aktuelt

"Sporvekslingsmordet er ikke bare intelligent - den eier også en krim-magi som fascinerer."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"(...)klokker i mål med sin beste K2-bok hittil"

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

"Krimmysterium som starter som Lahlums mest fortettede og beste, og som også kommer fint i mål.(...)Det er en god historie Lahlum har snekret sammen, mer organisk sammensatt og med mer genuin menneskelig smerte enn i hans tidligere bøker. Her er de store politiskelinjene fra østfronten til Argentina, homofil kjærlighet, rivalisering mellom søsken og meningsfeller, enkeltmenneskers søken etter identitet og mening og det klassedelte samfunnets fordommer. Lahlum lar drevent de samme problemstillinger gjenta seg i forskjellige tidsepoker, og har sine ess i ermet."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene hans er solgt til flere land.

Se oversikt over serien om K2 og Patricia her.

Lahlum er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene - fra George Washington til Barack Obama (2008), og Slik jeg ser det nå (2008) sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo. I 2009 kom biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket, og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen, om personskifter i Arbeiderpartiet under Gerhardsen og Bratteli. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011. I 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker.

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Bøker i serien