Spøkelsesridderen (Innbundet)

Forfatter:

, Ute Neumann (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Geisterritter
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788202363215
Alder: 10 - 14
Omtale Spøkelsesridderen
Jon Whitcroft har det vanskelig. Moren og hennes nye kjæreste sender ham av gårde til en internatskole i Salisbury. Høljeregn, mørke murer, skumle korridorer, fremmede ansikter og et rom som han må dele med en annen elev. Alt dette er det Jon minst behøver å bekymre seg for. Den sjette natten hans på kostskolen, ser han plutselig tre spøkelser utenfor vinduet sitt. De stirrer opp på ham. Heldigvis er det noen i Salisbury som kan ett og annet om spøkelser. En roman som oser av overskudd og humør, og som passer for lesere fra 9+. Gjennomillustrert.

Til toppen

Anmeldelser av Spøkelsesridderen

Venner i liv og død

"Jeg har med glede fulgt Funkes forfatterskap i noen år, og både Tyvenes herre (2004) og Blekkhjerte (2005) kan anbefales som spennende og originale barnefantasy-bøker, med et mildt preg av inspirasjon fra Tysklands forrige store barnebokforfatter, Michael Ende.(...) Funke fører oss fint gjennom sjangerovergangene fra ensomt barn til grøssende forfølgelse og til heltemodig kamp i beste fantasystil. Hun tar også leseren med inn i det ubehaget som Jon møter når han løfter sverdet og kjenner maktens og styrkens mørke sider.(...) Friedrich Hechelmanns bilder setter spøkelsene inn i en gotisk hage i midnattsgrønt lys. Og ennå har jeg ikke nevnt samspillet mellom Jon og Ella, et vakkert og umiddelbart venneforhold som alene er verdt en roman!"Morten Olsen Haugen, Aftenposten

Spenningskatedral

"Fortellingen er først og fremst et spennende eventyr fylt av riddere, blod, sverd og hendelser i nattemørket. Den handler også om vennskap, sorg og atskillelse, den er gjennomillustrert med fantastiske illustrasjoner av Friedrich Hechelmann."Mari Nymoen Nilsen, VG

Til toppen

Om forfatter
Cornelia Funke er Tysklands internasjonalt mest kjente og fremgangsrike barnebokforfatter. I dag bor hun i Los Angeles i California, men hun begynte sin karriere som forfatter og illustratør i Hamburg. Etter å ha utdannet seg til pedagog og studert grafikk, begynte hun å jobbe som barnebokillustratør på frilansbasis. Men det var ikke alltid hun likte bøkene hun laget bilder til, og derfor begynte hun å skrive selv.
Hennes mest kjente bøker er Tyvenes herre, som skulle bli hennes internasjonale gjennombrudd, og Blekkhjerte-trilogien som sto på bestselgerlistene over hele verden. I 2010 kom boka Reckless – Hud av stein på norsk, første bind i en ny bestselger-serie. Spøkelsesridderen er spennende lesestoff for yngre lesere fra ti år og oppover.
Cornelia Funke har blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser. Bøkene hennes er oversatt til mer enn 40 språk, og Tyvenes herre og Blekkhjerte har også blitt filmatisert.