Spionenes arv (Innbundet)

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A legacy of Spies
Oversatt av: Grinde, Heidi
ISBN/EAN: 9788202561987
Kategori: Krim
Omtale Spionenes arv
Peter Guillam, trofast kollega av George Smiley i den britiske etterretningstjenesten, mottar et brev fra sin gamle arbeidsgiver. Årsak? Hans fortid i den kalde krigen har kommet tilbake for å hjemsøke ham. Etterretningsoperasjoner som en gang ga en smak av det hemmelige London, og involverte karakterer som Alec Leamas, Jim Prideaux, George Smiley og Peter Guillam selv, skal granskes. Det er langt fra bare gode minner som vekkes til live.

Til toppen

Storslått om spionasje
Tom Egeland, VG

Andre utgaver

Spionenes arv
Bokmål Ebok 2017
Spionenes arv
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser av Spionenes arv

John le Carré viser hvem som er sjef i spionroman-bransjen.

"Le Carrés fortellerkunster som alltid fylt av eleganse,e nforførende,prosapoetisk og aforistisk stil –et språk som er til å nyte, setning for setning(...) Mesterlig avrunding av forfattarskapet."

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Storslått om spionasje

"Spionenes arv er skrevet med vitaliteten til en ung dikter og klokskapen til en gammel skald. Språket sprudler – av litterær skaperkraft, av humor, av menneskeinnsikt, av ettertanke."
 
Tom Egeland, VG
"Spionenes arv er en utrolig godt skrevet og ditto spennende roman."Arild Rønsen, arildronsen.no
"Le Carré er og blir en udiskutabel ener i fremstillingen av de moralske og etiske dilemmaene etterretningsarbeid medfører. Særlig skarpt påviser han hvordan en tilværelse som innbyr til iscenesettelse, løgn og bedrag, har en nedbrytende innvirkning på psyken.(...) Viser dette seg å bli den siste utgivelsen hans, har han satt et verdig og svært lesbart punktum for et langt liv som den intelligente thrillerens fanebærer."Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
John le Carrè er født i 1931. Han har vært lærer ved Eton, og tilknyttet den britiske utenrikstjenesten. Gjennombruddet som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av en ærerik rekke bestselgere.