Spionenes arv (Innbundet)

Serie: George Smiley 

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A legacy of Spies
Oversatt av: Grinde, Heidi
Serie:
ISBN/EAN: 9788202561987
Kategori: Krim
Omtale Spionenes arv

Peter Guillam, trofast kollega av George Smiley i den britiske etterretningstjenesten, mottar et brev fra sin gamle arbeidsgiver. Årsak? Hans fortid i den kalde krigen har kommet tilbake for å hjemsøke ham. Etterretningsoperasjoner som en gang ga en smak av det hemmelige London, og involverte karakterer som Alec Leamas, Jim Prideaux, George Smiley og Peter Guillam selv, skal granskes. Det er langt fra bare gode minner som vekkes til live.

Til toppen

Storslått om spionasje
Tom Egeland, VG

Andre utgaver

Spionenes arv
Bokmål Ebok 2017
Spionenes arv
Bokmål Heftet 2018
Spionenes arv
Bokmål Lydbok-CD 2017
Spionenes arv
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017
Spionenes arv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Spionenes arv

John le Carré viser hvem som er sjef i spionroman-bransjen.

"Le Carrés fortellerkunster som alltid fylt av eleganse,e nforførende,prosapoetisk og aforistisk stil –et språk som er til å nyte, setning for setning(...) Mesterlig avrunding av forfattarskapet."

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Storslått om spionasje

"Spionenes arv er skrevet med vitaliteten til en ung dikter og klokskapen til en gammel skald. Språket sprudler – av litterær skaperkraft, av humor, av menneskeinnsikt, av ettertanke."

 
Tom Egeland, VG

"Spionenes arv er en utrolig godt skrevet og ditto spennende roman."

Arild Rønsen, arildronsen.no

"Le Carré er og blir en udiskutabel ener i fremstillingen av de moralske og etiske dilemmaene etterretningsarbeid medfører. Særlig skarpt påviser han hvordan en tilværelse som innbyr til iscenesettelse, løgn og bedrag, har en nedbrytende innvirkning på psyken.(...) Viser dette seg å bli den siste utgivelsen hans, har han satt et verdig og svært lesbart punktum for et langt liv som den intelligente thrillerens fanebærer."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

John le Carré (1931 - 2020) studerte ved Oxford, var lærer ved Eton, og i en periode tilknyttet den britiske utenrikstjenesten. Gjennombruddet som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av en ærerik rekke bestselgere, som Muldvarpen (Tinker, Taylor, Soldier, Spy), Piken med trommestikkene, Nattportieren, Den evige gartner. Flere av bøkene har den aldrende etterretningsoffiseren George Smiley som hovedperson. Oversikt over bøkene om George Smiley kan du se her. Mange av romanene til John le Carré er filmatisert.

I 2017 kom memoarboken Duenes tunnel - historier fra mitt liv.

Bøker i serien