Spillet (Heftet)

Serie: CAP-serien 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 326
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Mind Game
Serie:
ISBN/EAN: 9788202213053
Omtale Spillet
Hva om følelser kan måles vitenskapelig? Hva om de kunne kontrolleres? Et uskyldig eksperiment under Afrikas sol skal kaste ham ut i et marerittaktig spill han ikke behersker, men som han må vinne. Livet er innsatsen!

Dette skulle bli deres livs ferie. Ben får tre uker på luksushotell ved Kenyas kyst med vakre, gåtefulle Cara ved sin side, utvalgt til å delta i et grensesprengende eksperiment utført av en av Oxfords mest populære professorer. Det var høyst frivillig at Ben meldte seg til å delta i prosjektet, som går ut på å måle følelser hos mennesker. Han er naturlig nok opptatt av følelser for tiden, ettersom han nylig var vitne til at en venninne forsøkte å begå selvmord på grunn av ham, og ikke minst fordi han er svært forelsket i Cara.

Men tingene går ikke helt etter planen. Afrika er langt mindre forutsigbart enn Oxford og Ben oppdager at visse grunnleggende regler han hittil har tatt for gitt, ikke lenger er gyldige. Han begynner å kjenne seg som en brikke i et spill, et spill der han er tildelt rollen som narr. Paradiset er blitt et helvete på jord i denne nerveslitende thrilleren om svik, ombytting av roller og manipulasjon. Det er historien om en mann som er tvunget til å delta i et dødelig spill, der han verken kjenner sine medspillere, hva seieren innebærer eller hvordan man skal gå fram for å vinne. Og verst av alt – det fins ingen regler.

Spillet er den enestående debuten til den 27 år gamle Hector Macdonald. Han var utdannet biolog da han begynte å studere økonomi og ledelse ved INSEAD i Frankrike. Han skrev denne thrilleren i løpet av studietiden fordi hjernen – og da især følelsene – er det eneste som verken er til å begripe eller å kontrollere av vitenskapen. Forfatteren er oppvokst i Afrika, men har gått på skole i England, og hans første bok har allerede vakt stor oppsikt.

Orig.tittel: The Mind Game
Oversatt av Cecilie Winger

  • Les første kapittel (PDF-dokument)
  • Besøk forfatterens nettsted

Anmeldelser:
«en meget spennende og stilsikker thriller om følelser og forvirring»
Tonje Tveite, Dagbladet

«Denne debuten er intelligent og tankevekkende»
Terje Stemland, Aftenposten

Forfatterintervju:

  • Dagsavisen
  • Dagbladet


Til toppen

Bøker i serien