Spermageddon (Innbundet)

Forplantningsevnen i fritt fall

Forfatter:

En bok som angår deg, dine barn og barnebarn på en måte som få andre bøker kan sies å gjøre.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202616014
Kategori: Helse
Omtale Spermageddon

Sædkvaliteten i den vestlige verden er redusert med nesten 60 prosent på mindre enn 40 år. Stadig flere par er ufrivillige barnløse eller strever med å få barn. Fruktbarheten faller verden over. Fint, tenker du kanskje. Det er allerede for mange av oss. Problemet er at menn med dårlig sæd også får et kortere liv med flere sykdommer og helseplager enn andre menn. Et vel så alvorlig problem består i at mennesker ikke er alene om å rammes. Man ser den samme tendensen blant fisk, amfibier, insekter, fugler, reptiler og pattedyr. Hva skyldes dette fallet i forplantningsevne? Er det noe vi kan gjøre for å snu utviklingen? Vil det kunne bære mot en utryddelse av menneskeheten og andre livsformer?

I denne spennende og uhyggelig tidsaktuelle faktaboken retter Niels Christian Geelmuyden søkelyset mot den foreliggende forskning på området. En bok som angår deg, dine barn og barnebarn på en måte som få andre bøker kan sies å gjøre.

Boka er innkjøpt av Kulturrådet.

Til toppen

Massivt og overbevisende
Dagbladet

Andre utgaver

Spermageddon
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Niels Christian Geelmuyden:

Anmeldelser Spermageddon

Varslet katastrofe? 23.10.2019

(...) Boka til Niels Christian Geelmuyden er interessant og tankevekkende. (...)

(...) Å formidle forskningsstoff krever dugende forfattere. Niels Christian Geelmuyden er en av dem. De siste årene har han med stadig større gjennomslagskraft belyst ulike sider ved de markante, men underkommuniserte miljøtruslene som vi utsettes for. (...)
 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Skremmende bok: Sædkvaliteten stuper 27.09.2019

«Som i de andre bøkene, kjemper Geelmuyden en Davids kamp mot Goliat også her: Mektige norske og internasjonale næringsinteresser som valser over ethvert faresignal. Men noe kan vi gjøre selv: Trene mer, spise sunnere, unngå legemidler og genmodifisert mat. Èt råd er ganske overraskende. Det viser seg at den yngre generasjonen har mindre sex. Men i motsetning til rådene eksperter tidligere har gitt par som vil ha barn - å spare på dosene - viser forskning nå at dess mer sex, dess større sjanse for å få barn. Det må jo være et lyspunkt.»
 
Cathrine Krøger, Dagbladet
«Forfatteren har en meget god penn. Med sin elegante og muntre stil, med dobbelt bunn, får han frem budskapet sitt.»

«I denne boken med så mye faktastoff og detaljer er det bare en fordel at han gjentar noe av budskapet sitt. Forfatteren/forlaget har gjort et godt grep ved å hverken ha fotnoter eller henvisninger i den løpende teksten. For den som er interessert i kilder finnes de omtrent 600 i den 60 siders meget oversiktlige kildehenvisningen.»

«Boken kan leses som en kriminalroman. Hvem er så skyld i elendigheten? Uten tvil har den farmasøytiske industrien millionvis av dødsfall på samvittigheten. I tillegg har millionvis av mennesker blitt skadet for livet og fått livskvaliteten kraftig redusert. Skylden kan deles med forskere, medisinske tidsskrift, og også for mange slepphendte, kunnskapsløse og kyniske leger.»

«Det er et klokt grep av forfatteren å bruke seg selv som pasientkasus. Det gjør stoffet enda mer interessant og levende. Han har et ledig språk, og han forklarer på en svært god måte til dels komplisert stoff.»Thore K. Aalberg, Cand.polit., fagbokforfatter og homøopat, Homøopraktikeren 1/20

Spermageddon - Forplantningsevnen i fritt fall 04.11.2019

«Geelmuyden har skrevet en interessant og tankevekkende bok (...) når du har lest den forstår du uansett mye om forplantningsevnen som ser ut til å være i fritt fall.»

«Bør du lese denne boken som farmasøyt? (...) Som farmasøyt er du selvfølgelig interessert i helsespørsmål og medisin i et mye bredere perspektiv enn bare det som angår legemidler.»Håvard Røkke, Norsk Farmaceutisk Tidsskrift (utgave 8/2019)

Er menneskeheten i ferd med å dø ut? 06.10.2019

Sjokkerende og overbevisende bok om krisen i forplantningsevnen.Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

Anmeldelse av «Spermageddon»: Kan noen gi denne boken til dem som styrer verden asap? 26.09.2019

«Spermageddon» er den mest deprimerende boken du vil lese i år. Nettopp derfor skal du lese den. (...)

(...) Lyset på Geelmuydens lommelykt er skarpt, og resultatet er en bok så mettet med sjokkerende fakta at leseren sitter igjen utslitt. Og urolig. (...)

(...) Grunnen til at Geelmuydens bøker leses av så mange, handler like mye om tone som tema: Han skriver lett og pedagogisk om komplekst og komplisert stoff, og burde fått en medalje for researcharbeidet alene (bare kildelisten er på over 50 sider). (...)

(...) «Spermageddon» er skrevet av forfatter og journalist Niels Chr. Geelmuyden, som de siste årene har toppet bestselgerlistene med grundige, faktabaserte og kritiske bøker om hva vi tyller i oss. «Pillebefinnende», «Sannheten på bordet» og «Sannheten i glasset», om produksjon av mat, drikke og medisiner, har gjort ham til en viktig stemme i ernæringsdebatten. (...)Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. De siste årene har han vært en viktig premissleverandør i ernæringsdebatten gjennom sine kritiske bøker om produksjon av mat og drikke, blant annet bestselgerne Sannheten på bordet og Sannheten i glasset, med over 25 000 solgte eksemplarer. I mai 2017 fikk han sølv i Gourmand Cookbook Award for kokeboken Sunnheten på bordet, som han har skrevet sammen med René Zografos.