Søvnløshet (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306168
Kategori: Helse og Helse og sosialfag
Fag: Helsefag, Medisin
Omtale Søvnløshet

Kort og enkelt beskriver forfatterne blant annet hva søvn er, hvor mye søvn vi trenger, om søvnløshet er skadelig, og hvordan man kan hanskes med og behandles for søvnløshet.

Boka er skrevet for sykepleier-, vernepleier-, helse- og sosialfagutdanningene, både på bachelornivå og for videreutdanningene. Den er interessant og nyttig for enhver som har opplevd å ikke få sove.

Til toppen

Anmeldelser Søvnløshet

"Boken vil være nyttig for alle leger og annet helsepersonell som kommer i kontakt med denne type problemstillinger. Språket er såpass enkelt og lite fagmedisinsk at også folk som ikke er fagpersoner vil forstå det aller meste og ha utbytte av innholdet. [...] Spesielt nyttig er gjennomgangen av ikke-medikamentelle behandlingsprinsipper hvor søvnrestriksjon og stimuluskontroll står sentralt."

G. D. Slapø, Tidsskrift for Den norske legeforening 4/2010

"Ei lita, smakfull og lettlest bok om ulike problem som kan gjere at det er vanskeleg å sove nok. [...] Boka har ligge på bordet i stua nokre veker, og inga bok har vore så mykje bladd i av ungdommar og vaksne som går ut og inn av huset her."

Tove Giske, Tidsskrift for fag og tro 4/2009

Til toppen

Om forfatter

Mona Skard Heier er dr.med., spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi og akkreditert spesialist i søvnsykdommer ved nordisk søvnforskerforening. Hun har i mange år ledet Klinisk nevrofysiologisk laboratorium ved Ullevål Universitetssykehus i Oslo, som bl.a. har ansvar for diagnostikk av søvnsykdommer, og har ca. 60 vitenskapelige publikasjoner i internasjonale fagtidsskrifter. Hun er nå engasjert i undervisning, foredragsvirksomhet og søvnforskning.

Anne M. Wolland er spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi. Hun arbeider ved EEG-laboratoriet på Majorstuen i Oslo. I mange år har hun arbeidet med forskning, diagnostisering og behandling av pasienter som lider av søvnforstyrrelser.