Sovedukken (Heftet)

Forfatter:

Marius Renberg (Illustratør) Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 528
Illustratør: Renberg, Marius
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The sleeping doll
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202324797
Omtale Sovedukken

I Sovedukken rømmer den brutale morderen Daniel Pell fra et high security-fengsel. Pell kaller seg for ”Mansons sønn”, inspirert av massemorderen Charles Manson. I likhet med andre psykopater er Pell en mester i bedra sine omgivelser. Bare en person har lykkes i å knekke ham i politiavhør: Kathryn Dance. Hun er ekspert på å tyde kroppsspråk og spesialist i avhør av vitner og mistenkte. Det er egenskaper som kommer godt med i arbeidet for California Bureau of Investigation.

Nå må Kathryn spore opp Daniel Pell før flere liv går tapt. Da trenger hun hjelp fra mennesker fra Pells fortid, inkludert den unge jenta kjent som ”sovedukken” - den eneste overlevende i sin familie etter Pells massakre. Handlingen bukter seg i uventede og skremmende retninger og er en katt-og-mus-lek av typen Jeffery Deaver er velkjent for.

Til toppen

Flere bøker av Jeffery Deaver:

Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.