Sosionomutdanning på Sørlandet (Heftet)

Festskrift ved 25-årsjubileet høsten 2016

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 207
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283141030
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sosial- og omsorgsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Sosionomutdanning på Sørlandet

Denne boken er en artikkelsamling som har blitt til i forbindelse med 25-årsjubileet for sosialarbeiderutdanningen ved Universitetet i Agder. Både forskere med tilknytning til utdanningen og noen eksterne samarbeidspartnere har bidratt i arbeidet med dette jubileumsskriftet, som består av en samling av tolv artikler.

Boken omhandler oppstarten og utviklingen av sosionomstudiet. Temaene som behandles, gir leserne et innblikk i noen av de mange forsknings- og utviklingsprosjektene som har pågått ved Institutt for sosiologi og sosialt arbeid opp gjennom årene.

Artiklene berører temaer som: Innovasjon og tjenesteutvikling i velferdsfeltet, flyttinger i barnevernet og etikkens betydning for sosialt arbeid. Også ulike utviklingsprosjekter og samarbeidsrelasjoner med praksisfeltet blir presentert gjennom artiklene.

Med denne artikkelsamlingen ønsker forfatterne å bidra til innsikt i sosialt arbeid som utdanningsog forskningsfelt for på den måten å inspirere til videre utvikling av fagfeltet.

Til toppen

Flere bøker av Solveig Botnen Eide og Irene Trysnes:

Om forfatter
Solveig Botnen Eide er professor i sosialt arbeids etikk ved Universitetet Agder. Hennes undervisnings og forskningsinteresse er særlig knyttet til profesjonsetikk og etiske utfordringer i ulike deler av velferdsfeltet.
Irene Trysnes er førsteamanuensis i samfunnsfag og didaktikk og instituttleder ved Universitetet i Agder. Hun har blant annet forsket på barn og unges religiøsitet, religion og kjønn, religiøse festivaler og religion og estetikk.