Søndagsmiddag (Innbundet)

Forfatter:

Sara Johannessen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 335
Illustratør: Johannessen, Sara
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281693838
Kategori: Kokebøker
Omtale Søndagsmiddag
52 hovedretter, 52 desserter og åtte juleretter! Med et middagstips for hver søndag i året, feirer Bent Stiansen tradisjonen med å samle familie og venner til et deilig måltid i slutten av uken. Her kan øyne og gane meske seg med kjente norske retter, importerte delikatesser og nydelige kaker og desserter. I tillegg inneholder boken et omfattende kapittel med julemat, drikkeforslag til hver rett og en rekke nyttige tips om forberedelser. Søndagsmiddag inneholder mer enn 100 nye oppskrifter! Årstid for årstid byr mesterkokken på det aller beste. Her kan øyne og gane meske seg med kjente norske retter, importerte delikatesser og nydelige kaker og desserter. I tillegg inneholder boken et omfattende kapittel med julemat, drikkeforslag til hver rett og en rekke nyttige tips om forberedelser. Alle matrettene er lekkert visualisert av fotograf Sara Johannessen.

Til toppen

Om forfatter
Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.