Sommerfesten (Innbundet)

Serie:  450

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 450
ISBN/EAN: 9788282884372
Kategori: Romaner
Omtale Sommerfesten

Marte Qvenilds debutroman Sommerfesten begynner med at hovedperson Sylvi brått blir svimmel og må sette seg. Hun venter besøk av sønn, svigerdatter og sønnesønn, og da må alt være på stell. To typer loff, sønnesønns favorittpai og så videre. Men Sylvi er ikke like ung og sprek lenger. Hun har begynt å skrante. Slik gården hennes har begynt å skrante, fordi kloden har begynt å skrante. Og snart viser det seg at den lille kjernefamilien som kommer på besøk også har begynt å skrante.

Sommerfesten er en roman om å miste dem som står nærmest og om retten til å få bestemme. Over eget liv, over andres og over kloden.

Til toppen

Andre utgaver

Sommerfesten
Bokmål Ebok 2021
Anmeldelser Sommerfesten

«Marte Qvenild gir oss eit skarpt og fokusert nærbilde av det vesle livet, som vi alle veit eigentleg er det store. (...) Qvenild har heller ikkje hastverk, trass i at ho kunne vore 'ein utolmodig romandebutant', ho dveler lenge nok ved situasjonar til at vi verkeleg kjenner dei på kroppen.»

Ingvild Bræin, DAG OG TID

Sårbar traktorkjøring 15.07.2021

«Debutromanen Sommerfesten fra Marte Qvenild om samværssabotasje er en rolig og realistisk skildring av en bestemor i krise. (...) Qvenild skildrer komplekse familieforhold på en skånsom og realistisk måte, og jeg liker at hun bruker jordbruket som er i krise, som en slags parallell til Sylvis indre. Dette er et fint grep, og gir en tett forbindelse til både menneskets og naturens sårbarhet og forgjengelighet.»

Shana Fevang Mathai, NRK

"Sommerens fineste overraskelse (...) Marte Qvenild har skrevet en tvers igjennom nydelig og klok roman som pirker borti vonde livserfaringer. Les den langsomt på et svaberg, etterfulgt av en dukkert."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Marte Qvenild (f. 1977) debuterte i 2021 med romanen Sommerfesten, som ble godt mottatt i mediene og kåret til årets sommerbok av Dagens Næringsliv. Hun har også gitt ut boksingelen Håper det går bra i 2020.

Bøker i serien