Sommer med Karsten og Petra av Tor Åge Bringsværd (Lydbok-CD)

Sommer med Karsten og Petra (Lydbok-CD)

Serie: Karsten og Petra-bøkene 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Gundersen, Inger
Spilletid: 0:54
Antall enheter: 1
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Serie: Karsten og Petra-bøkene
ISBN/EAN: 9788202301651
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Alder: 2 - 7
Omtale Sommer med Karsten og Petra

Det går mot sommer for Karsten og Petra. Karsten resier først på ferie langt av sted, helt til Syden drar han. Petra hjelper Morfar med å gjøre i stand båten hans Brahmaputra, slik at de kan dra på båtur når det blir varmt nok i været. Petra vil at alle skal ha en venn, og snart blir hun kjent med Morfars nye venninne Esther. Om sommeren drar alle på båttur med Brahmaputra, og da lærer Karsten og Petra og svømme. De drar også på en litt større båttur. De reiser med Danskebåten, helt til Danmark.

Denne lydboken er full av sanger, musikk og lyder

Inneholder fortelligene:

Karsten reiser på sydenferie

Petra og Morfar

Petra vil at alle skal ha en venn

Karsten og Petra vil lære å svømme

Karsten og Petra reiser til Danmark (utdrag fra Karsten og Petra i Tivoli)

Sangtekster ved Tor Åge Bringsværd, melodi ved Øyvind Denstad og vokal Inger Gundersen.

Til toppen

Andre utgaver

Sommer med Karsten og Petra
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Tor Åge Bringsværd:

Anmeldelser Sommer med Karsten og Petra

Favorittene

”Norsk og nært, morsomt, varmt og menneskelig, hentet rett ut av barns egen hverdag – det er stikkord for Karsten og Petra-historiene. Og ungene elsker dem!”Ginni Sch. Henriksen, Kvinner og Klær

Til toppen

Om forfatter

Tor Åge Bringsværd (f.1939 i Skien) har fått mange priser både som forfatter og dramatiker, bl.a. Kritikerprisen, Rivertonprisen, Aschehougprisen, Doblougprisen, Riksmålsprisen og Ibsenprisen. Serien om Gobi ble dessuten nominert til Nordisk råds litteraturpris. Han er oversatt til over 20 språk og teaterstykkene hans er oppført i mange land. Han er bosatt i Hølen – den lille, hemmelige landsbyen litt nord for Moss.

Bringsværd skriver for alle aldre, like gjerne for barn som for voksne, og er dessuten en strålende essayist. «Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et publikum som er våkent og skarpt nok til å forstå og fornemme ting som ikke alltid lar seg forklare», skrev Tor Åge Bringsværd en gang i medlemsbladet for Bokklubbens Barn. Og han fortsatte:

"Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et intelligent publikum som ikke nødvendigvis må ha alt inn med teskjeer, men som er lekent og fantasirikt nok til å henge med i svingene selv om bordet skulle løfte seg og fly ut gjennom vinduet. Barn er kloke nok til å akseptere at det finnes situasjoner der også dyr og blomster kan snakke, og forståelsesfulle nok til å innrømme også fisk og skalldyr et privatliv. Jeg skriver for barn fordi barn ikke ustanselig roper på en bruksanvisning. Det hender også at jeg skriver for et mer voksent publikum. Men det opplever jeg mest som et slit.

For meg er det et spørsmål om å holde meg språklig våken. Og da vet jeg ingen bedre måte enn å holde kontakten med barn. Barn bruker nemlig ofte språket på en slik måte at det er som om vi hører ordene for første gang. Hvis vi tar oss tid til å lytte. Setninger – så duggfriske og uberørte av klisjéer – at det rent støkker i en.

Det er mitt håp at hvis jeg holder kontakten med barna rundt meg, så kan jeg kanskje også holde kontakten med barnet i meg – det barn jeg en gang var, og som ennå finnes der inne, bak dobbelthaker og skjegg. Derfor ikke bare skriver jeg barnebøker. Jeg leser dem også! Helst billedbøker".

Bøker i serien