Som hunder om natta (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202730505
Kategori: Romaner
Omtale Som hunder om natta

Britt Karin Larsens nye frittstående roman er en kraftfull beretning om utenforskap, savn og sinne.

Jeg skal ikke svikte, ikke nå mer. Jeg skal endelig gjøre noe for noen. Noe med mening. Nå, mens det ennå er tid. Bøker kan ikke redde verden, men det finnes andre ting som kanskje kan gjøre en forskjell.

En forfatter får et uventet oppdrag: Hun skal skrive biografien til en kjent politiker. I et sommerhus ved havet lærer hun politikeren og hans nære familie å kjenne, mens hun gjør sine intervjuer og sitt skrivearbeid.

De lyse sommerdagene tegner opp en skarp kontrast til forfatterens fortid. Omgitt av den tilsynelatende idyllen hos en familie som ikke mangler noe, tenker forfatteren på dem hun elsket og mistet til et sviktende helsevesen.

Hvor mye kan et menneske tåle i møte med et ansvarsløst system? Hva blir man i stand til å gjøre når man ikke lenger har noe å tape?

Til toppen

Andre utgaver

Som hunder om natta
Bokmål Ebok 2021
Som hunder om natta
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Som hunder om natta

«Som hunder om natta er en annerledes politisk roman som det ikke går så mange av på dusinet, og som i sin kritikk av et helsevesen som ikke er helt på stell treffer vår pandemiske tid på en skremmende måte.»

Jan Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

[Som hunder om natta] er med sin glede over de lange episke linjer og med et nedenfra-og-opp klasseperspektiv som aldri går av syne, en umiskjennelig Britt Karin Larsen-roman.
«proletær og politisk roman-kunst»

«Med «Som hunder om natta» holder hun fortsatt koken.»

«det [er] bare å fryde seg over hvordan Britt Karin Larsen skrur sammen en roman som etter hvert skaper rene kriminalromanspenningen»Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Ikke bare penn som våpen 11.12.2021

«kanskje blant de mest høyaktuelle skjønn-litterære utgivelsene i høst»

«Britt Karin Larsen har skrevet en lavmælt helsepolitisk sommerthriller.»

«Romanens virkelige kvalitet er likevel det intense emosjonelle trykket den er fortalt med. Fs klasseerfaringer, sorg og underspilte raseri har en litterær kraft som river leseren med, og som er helt samsvarende med det politiske budskapet. Ensomme hunder kan bjeffe mykt, men glefse til.»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Britt Karin Larsen (1945), bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978.

Trilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap: De som ser etter tegn (1997), De usynliges by (1998) og Sangen om løpende hester (1999).

Se hele trilogien her.

Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen - Det vokser et tre i Mostamägg (2009), Himmelbjørnens skog (2010), Som steinen skinner (2011), Før snøen kommer (2012), Det synger i lauvet (2013), Slik treet faller (2014) og Kaldere mot natten (2015) - har høstet strålende kritikker.

Se hele serien her.

Priser:

  • Gyldendals legat 1993
  • Sarpsborgprisen 1998
  • Hedmark fylkeskommunes kulturpris 1998
  • Ossietzky-prisen 2000
  • Riksmålsforbundets litteraturpris 2001
  • Amalie Skram-prisen 2001
  • Dobloug-prisen 2014