Solfiolinen Alkymisten (Heftet)

Noveller

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 272
Illustratør: Renberg, Marius
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202320867
Omtale: Solfiolinen Alkymisten

Hva er det som skjer i Bermuda-triangelet, det mystiske havområdet øst for Florida, hvor hundrevis av båter og fly er blitt sporløst borte opp gjennom tidene? Hvor ble det av sagnriket Atlantis som sank i havet for 11.000 år siden? Hva skjedde med den høyt utviklede mayakulturen før europeerne kom og fant deres tomme byer?

Disse og andre spørsmål, filosofiske, vitenskapelige og historiske er temaer i Gert Nygårdshaugs to novellesamlinger Solfiolinen og Alkymisten fra begynnelsen på 1980-tallet som han høstet svært god kritikk for.

Til toppen

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins Geometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.