Snø, is og klima (Innbundet)

Serie: Lek og lær 9-12 år 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 60
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202285692
Kategori: Fakta for barn og Les - lek - lær
Alder: 8 - 12
Omtale Snø, is og klima
Et snøkrystall faller til jorda. Fnugget har form som en ørliten, glitrende stjerne. Maken til iskunst finnes ikke i hele verden.

Sammen med isen på ferskvann, havisen, permafrosten i bakken og isbreene er det lille snøkrystallet med på å bestemme hvordan klimaet skal bli.

Når menneskene slipper ut for mye karbondioksid og forurenser lufta, blir det varmere i været. Da smelter snø og is, havet stiger og jorda kan bli overopphetet. Hvert eneste snøfnugg gir sitt verdifulle bidrag til å avkjøle kloden.

Til toppen

Flere bøker av Kirsti Blom:

Anmeldelser av Snø, is og klima
"Kirsti Blom viderefører sin serie med ypperlige bøker om dyr og natur for et ungt publikum"Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
"Den evner å formidle globale utfordringer og klimatiske sammenhenger på forståelig vis. Denne boken var midt i blinken for mammanetts 8-åring. Anbefales."Elisabeth Lofthus, Mammanett.no

Til toppen

Om forfatter
Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier: Fjellreven (2003), Hvalrossen (2005), Isbjørnen (nominert til Brageprisen 2007), Snø, is og klima ( 2008) og Svalbardrypa (2009).
Bøker i serien