Snillionen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202553074
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 14
Omtale Snillionen

Snillionen er ei humoristisk forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik – og eit godt menneske.

Ein heilt vanleg dag vinn Frank og mor i lotto. Og då blir sjølvsagt ingen dag vanleg igjen. Alle i bygda er etter dei tjuefire millionane. Og mor gjer det verre ved å love pengar til den som er snillast. Frank og mor flyktar til Syden. Kor lenge kan dei stikke hovudet i sanden? Kven vinn konkurransen? Og kan det verkeleg ende med at Frank ikkje får ei krone?

"En fin nynorsk bok passende for leser i alderen ca 10 - 13 år." Vennesla bibliotek, se bokanbefalingen

Til toppen

Andre utgaver

Snillionen
Nynorsk Ebok 2017
Snillionen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Snillionen
Nynorsk Heftet 2018
Anmeldelser Snillionen

Vant 24 millioner 01.02.2018

"Som så alltid hos Kolerud skriver han bøker som er like morsomme og poengterte for alle aldersgrupper. Kolerud tilhører eliten av norske barne- og ungdomsbokforfattere. Og den språklige humoren er alltid et sentralt element hos ham. Han har en måte å vri på språket på som knapt noen gjør bedre og stiligere. Ikke minst benytter han barnespråk til å kaste lys over problemstillinger som også voksne baler med. Dette er rett og slett moro for alle. Og noe å tenke på attpåtil."

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

SPRUDLANDE BARNEBOK 05.12.2017

"Kolerud har eit imponerande talent for språkleg fabulering. I boka vrimlar det av humoristiske fomuleringar når barn forklarer dei vaksne kva som er presist og ikkje-presist språk. Barn med sine enkle men ytterst logiske oppfatningar av språk set lett dei vaksne på plass. Det er både tankevekkande og morosamt."

 
Jostein Sæbøe, Romsdals Budstikke

Hva ville du gjort om du vant 24 millioner? 13.12.2017

"Gjennom hele forfatterskapet sitt har Arnfinn Kolerud vist at han har sans for humor. Han har også en solid sympati med dem som skiller seg ut, som trenger litt ekstra hjelp, eller ikke kan tilpasse seg en institusjonalisert samværsform. Kolerud er læreren som ser eleven, han er den som lemper mildt, der litt forståelse og omsorg er på sin plass.Det kan høres pompøst ut, men er det motsatte. Kolerud diskuterer verdier, rett og slett, gjennom en spennende fortelling om snillion-konkurransen."

Anne Cathrine Straume, NRK

Snillionen 06.04.2018

"Forfatteren skriver humoristisk og overraskende om hverdagslige dilemma, uten å moralisere."

Elise Bernstein Van Nuys, Fredriksstad Blad

Til toppen

Om forfatter

Arnfinn Kolerud (f.1968) kjem frå Romsdal, men bur på Flatraket i Nordfjord. Han skriv for både barn og vaksne og har fått fleire prisar for bøkene sine. Han liker godt å spele sjakk og besøke barneskular.