Smak av sommer (Heftet)

Forfatter:

, Tordis Bølgen (Oversetter), Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 284
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Forever Summer
Oversatt av: Bølgen, Tordis og Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202259198
Kategori: Kokebøker
Omtale Smak av sommer
Smak av sommer handler om å ta med seg den dovne, varme sommerfølelsen til forblåste høstkvelder, kaldt vintermørke og gryende vårdager. Hvem har sagt at sommermat bare hører sommeren til?

Nigellas matlaging kjennetegnes av frisk og leken oppfinnsomhet. Den er variert og innbydende. En frodig kurtise av alle sanser. Fra saftige spanske og italienske retter til Midtøstens duftende meze, lam tilberedt på marokkansk vis eller rekecurry à la Mauritius. For ikke å snakke om gode norske jordbær med fløte, eller mer eksotiske
varianter av iskremer og desserter som bare smelter i munnen.

Stikkord er enkelhet, ferske råvarer, nytelse, ukomplisert tilberedning, avslappede måltider – lett å lage, lett å spise! Ren sommerlykke!

Rød mulle med sursøt revet salat

Vi er i en rosafarget himmel her – det lyserøde fiskeskinnet glinser som en Barbie-havfrues hale mot salaten av revet papaya, rød chilipepper, gulrot og vårløk, drysset med hakkede peanøtter i rødbrunt skall.

2 små muller, enten hele eller filet med skinn (annen småfisk kan også brukes)

til salaten:
4 ss thailandsk fiskesaus
saften av 1 lime
1 ts sukker
50 g rå peanøtter med rødbrunt skall, hakket
50 g (eller en kvart) grønn papaya, i tynne strimler
2 små gulrøtter, skrelt og i tynne strimler
2 vårløk, i tynne strimler
en liten bunt koriander, hakket
1 lang rød chili, uten frø og i tynne strimler

Snitt fiskeskinnet hvis fisken er hel, eller legg filetene på folie, og enten grill dem eller stek dem i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter. Legg fisken over på serveringsfat.

Bland alle ingrediensene til salaten. Legg den i en haug oppå den hele fisken eller server filetene på en seng av salat.

Fisk og salat til 2 personer.

Til toppen

Om forfatter

TV-kokk og kokebokforfatter Nigella Lawson har på få år skaffet seg en helt spesiell posisjon i britisk TV-underholdning. Med sin sensuelle skjønnhet og flørtende stil har hun sjarmert et bredt publikum, også langt utenfor matinteresserte seergrupper.

Også her i landet har hun mange fans gjennom sine matprogrammer på NRK2 og sine populære bøker. Rettene hun presenterer er milesvis fra minimalistiske trender med en bit gåselever, to rucolablader og tre dråper saus på en tallerken. Porsjonene er rause, og maten er besnærende enkel, samtidig som den er full av smak.

Fem av Nigellas bøker er utkommet på norsk: Nigellas fristelser, Smak av sommer (også utgitt med tittelen Nigellas sommermat), Nigellas kjøkken, Nigellas ekspress. I Nigellas fest, med undertittelen "En hyllest til livet", hvor hennes livsbejaende kulinariske filosofi kommer til uttrykk tydeligere enn noen gang.