Smak av krydder (Innbundet)

Oppskrifter og historier fra Det indiske hav

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 300
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202263881
Kategori: Kokebøker
Omtale Smak av krydder

Smak av krydder tar deg med på en reise til elleve land langs Det indiske hav. Her beskrives krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging med
17 reiseskildringer, 90 smaksrike oppskrifter og en oversikt over de viktigste krydderne. Det er en fascinerende reise i andre matkulturer som oppfordrer deg til å bringe verden inn i ditt eget kjøkken.

Smak av krydder er et skattkammer av en bok: En reiseskildring, kulturhistorie og kokebok kombinert til en aromatisk curry. Velbekomme!

Boken har vunnet kokebøkenes svar på Oscar og er kåret til “Best in the World” under kategorien Best Foreign Cookery Book i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards.

Til toppen

Best in the World under kategorien Best Foreign Cookery Book i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards.

Andre utgaver

Eksotisk
Bokmål Innbundet 2012

Flere bøker av Andreas Viestad:

Anmeldelser Smak av krydder

«Sterk bok om landene der pepper'n gror. ... Originalt tenkt, godt gjennomført og med fin bruksverdi for de litt viderekomne, og da særlig for hobbykokker ... Oppskriftene spenner vidt, og her er nok av overraskelser og opplysende ting underveis i lesningen, som når du uforvarende knuser et helt pepperkorn mellom tennene fra en gryte. Du får lesestoff til mange glass rødvin ved kjøkkenbenken.»

Yngve Ekern, Aftenposten

«Andreas Viestad har smakt seg vei langs det indiske hav. Han er heldig, han har vært der, opplevd det autentiske og han har forsynt seg godt fra matfatet ... Han blander og krydrer med gode historier, som ved hjelp av fine bilder gjør flybilletten overflødig, eller kanskje gjør den til et sterkt ønske.»

Hanne Buxrud, VG på søndag

«En vidunderlig kokebok»

Martha Stewart, .

«Når vi åpner denne boken strømmer det ut dufter, farger, beskrivelser, opplevelser og en ekte vilje til å lage det som er blitt høstens beste matreise så langt mellom to permer.
Andreas Viestad la ut på en reise til 11 land rundt Det indiske hav i løpet av tre år og makter å gi oss mye lærdom både om mat og kulturer. Mette Randems deilige bilder fyller ut inntrykket av en komplett inspirerende kokebok.»

Karin Muri, VG

Til toppen

Om forfatter

Andreas Viestad (1973) er en internasjonalt kjent matformidler, kokebokforfatter, skribent og programleder.

Andreas er kjent for sin gode penn og evne til å engasjere og forklare, enten det er dyrking, eksotiske mattradisjoner eller vitenskap. Som suksessrik kokebokforfatter står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Noe godt hver dag (2013), Julemat (2014), Den store kjøttkokeboka (2015), 90 retter du må kunne (2019) og Gårdsmat fra hjertet av Norge (2020).

Han har gitt ut flere bøker i USA, vært spaltist i Washington Post og programleder for TV-serien New Scandinavian Cooking, som vises i over 50 land. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, og etablerer liknende matkultursentre flere steder i landet. Han er medeier i restauranten St. Lars og Salome i Oslo. Andreas deler sin tid mellom Geitmyra gård, familiegården i Farsund og en frukt- og vingård utenfor Cape Town.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris.

CV:
Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Matskribent i Dagbladet Magasinet fra 1999-2019
Skribent i Morgenbladet og DN 2019-
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.