Småbarna (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: De mindste
ISBN/EAN: 9788202323158
Kategori: Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring
Nivå: Akademisk
Omtale Småbarna

Det er i småbarnsalderen det viktigste skjer. Her skapes de grunnleggende begreper, ord og holdninger som barnet bærer med seg resten av livet. Man kan undre seg over at det ikke er skrevet mer om hva som skjer med de minste barna når de har vinket farvel til mor og far i barnehagen. Denne boka handler om pedagogikk for barn fra 0-3 år. Forfatterne har besøkt og forsket i en rekke velfungerende barnehager og bygger innholdet i boka på en rekke små historier fra barnas hverdag. De beskriver konkret hvordan barnehagens kvalitet avhenger av at hverdagen er preget av gjensidig respekt, dialog, frihet, likeverdighet, varme, glede og anerkjennelse.

Boka henvender seg til småbarnsforeldre og ansatte i barnehager. Studenter i førskolelærerutdanningen vil også ha god nytte av den.

Til toppen

Flere bøker av Erik Sigsgaard:

Anmeldelser av Småbarna
«Boken inviterer til refleksjon og diskusjon omkring de yngste barnas barnehageliv og kvalitet, - barnehagelivskvalitet.»Kristin Danielsen Wolf, Pedagogisk bokorm 4/2010

Til toppen

Om forfatter
Erik Sigsgaard (f. 1938) er pedagog, lektor, forsker, forfatter og foredragsholder. Han har spesielt vært opptatt av det gode barneliv i forhold til institusjonalisering. Hans to største forskningsprosjekter er Grænser eller ej (1991-1998) og Skældud (Sanktionsprojektet 1994-2002).