Små paradiser (Innbundet)

Hager gjennom et århundre

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 431
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283140385
Kategori: Historie , Hus, interiør og hage , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, religion og filosofi
Nivå: Akademisk
Omtale Små paradiser

I uminnelige tider har mennesker dyrket små jordlapper som hager til nytte og til glede. Hvordan de har dyrket hagen sin, og hva hagen og hagearbeidet har betydd for dem, har imidlertid endret seg mye opp gjennom tidene - i moderne tid sågar fra tiår til tiår. Hagearbeid har vært den mest utbredte fritidssysselen i Norge gjennom det siste århundret, og de har et eller annet forhold til hage og hagebruk. Samfunnsutviklingen preget hele tiden hvordan folk drev de små hagene sine. Her har mennesker fått utfolde seg etter skiftende idealer om hva som er godt, sunt og vakkert. Her har de også forsøkt å realisere sine ideer om paradiset.

Små paradiser er et vitenskapelig nybrottsarbeid presentert for den allmenne leser. Her møter vi norsk småhagehistorie sett gjennom en kolonihageforening i Kristiansand. Leserne vil kunne kjenne igjen sin egen families hagehistorie gjennomdisse småhagedyrkerne og deres hager.

Til toppen

Om forfatter
May-Brith Ohman Nielsen er professor i historie ved Universitetet i Agder og professor i historiebruk og historiedidaktikk ved Universitetet i Stavanger. Hun har skrevet en rekke bøker og artikler om ulike emner innenfor historie, deriblant Norvegr - Norges historie, bind 3 og 4.