Små mennesker - stort mangfold (Heftet)

Religioner og livssyn i barnehagen

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202455859
Kategori: Barnehagelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Samfunn, religion, livssyn og etikk
Omtale Små mennesker - stort mangfold

Små mennesker – stort mangfold gir økt kompetanse i møte med barn fra trostradisjoner som er livssynsminoriteter i Norge: humanetikere, muslimer, hinduer, buddhister, sikher, jøder og Jehovas vitner. Boken gir en oversiktlig innføring i de enkelte trostradisjonene. Samtidig retter den hovedfokus mot spørsmål knyttet til barn og barneoppdragelse. Den inneholder intervjuer med småbarnsforeldre, barnefortellinger fra de ulike trostradisjonene og praktisk informasjon som er spesielt nyttig for ansatte i barnehagen.

Målgruppen for boken er barnehagelærerstudenter, barnehagelærere og andre som er interessert i barn, religion og livssyn.

Levi Geir Eidhamar er førstelektor ved Universitetet i Agder. Han har publisert flere vitenskaplige artikler og vært medforfatter i flere lærebøker, blant annet Nesten som deg selv. Barn og etikk (2014), Den Andre – Etikk og filosofi i skolen (2007) og Religioner og livssyn (2004).

Til toppen

Om forfatter
Levi Geir Eidhamar er dosent i religionsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han underviser på lærerutdanningene. Eidhamar har doktorgrad på unge norske muslimer. Han har publisert flere vitenskaplige artikler og lærebøker, blant annet Små barn – stort mangfold(2014), Neste som deg selv (2014), Den Andre (2007) og Religioner og livssyn (2004).