Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 90
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202661250
Kategori: Samfunnsvitenskap , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Metode og studieteknikk, Metodefag
Nivå: Akademisk
Omtale Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven

Det finnes flere bøker som behandler oppgaveskriving. Denne boka har avgrenset perspektivet og tar først og fremst for seg metodeutfordringene studentene møter underveis i oppgaveskrivingen. Det er ofte metodedelen som utløser flest spørsmål fra studentene når de arbeider med en oppgave, og de er ofte ganske like. Denne boka behandler noen av de vanligste spørsmålene og svarer på dem.

I Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven svares det blant annet på spørsmål om hvordan å argumentere best for valg av undersøkelsesopplegg, om du må transkribere intervjuene som er tatt opp med mobiltelefon og om analyse av kvalitative data er det samme som tolkning. Og hva betyr det egentlig at resultatene fra undersøkelsen må drøftes, og hvordan skal du overbevise leseren om at resultatene av undersøkelsen er reliable og valide og hvorfor du må gjøre en faktoranalyse.

Slik løser du metodeproblemene i bachelor- og masteroppgaven er ikke en lærebok i samfunnsvitenskapelig metode, men snarere en bruksbok som er ment å brukes aktivt under arbeidet med oppgaveskrivingen.

Til toppen

Flere bøker av Tor Grenness:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Tor Grenness er Professor emeritus ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI. Grenness har lang erfaring som foreleser i metode, som veileder på ulike nivåer og som sensor. Han har utgitt flere bøker innen metode og vitenskapsteori.