Slektskap, familie og kjønn (Heftet)

Antropologiske perspektiver

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202447892
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Samfunnsfag, Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Omtale Slektskap, familie og kjønn

Det antropologiske studiet av slektskap fokuserer først og fremst på grunnmønstrene for sosiale relasjoner i ulike typer samfunn. Fra siste halvdel av 1800-tallet var studiet av slektskap selve hovedtemaet i utviklingen av antropologifaget. Endrete kjønnsroller og familiemønstre, og ikke minst den nye bioteknologien, har aktualisert det antropologiske studiet av slektskap.

Boka Slektskap, familie og kjønn gir en introduksjon til den antropologiske litteraturen om slektskap, samt de nærliggende temaene familie og kjønn. I tillegg til etnografi hentet fra den klassiske faglitteraturen, benyttes eksempler fra forfatterens egen forskning blant ulike folkegrupper i Latin-Amerika, samt observasjoner fra norsk dagligliv i samtiden. På dette grunnlaget formidler boka aktuelle perspektiver på mange grunnleggende spørsmål i slektskapsantropologien.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Jon Schackt er førsteamanuensis i sosialantropologi ved Institutt for arkeologi og sosialantropologi, UiT Norges arktiske universitet. Han har gjort feltarbeider blant urfolk i Belize, Guatemala og Colombia og har tidligere forfattet bøkene Kulturteori: innføring i et flerfaglig felt (2009) og A people of stories in the forest of myth: the Yukuna of Miritiparaná (2013).