Skyggebilder av Storbritannia (Innbundet)

Tradisjoner i en krisetid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202396039
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Skyggebilder av Storbritannia

Denne boken plukker opp tråden etter the Clash og Trainspotting og gir et dagsaktuelt bilde av et Storbritannia i krisetid. Ettervirkningene av finanskrisen, ungdomsopptøyene i Londons gater, innvandringsproblemer og klassekonflikt er bare noen eksempler på britisk friksjon i møte med det 21. århundre. Samtidig er den britiske unionen truet innenfra av skotsk uavhengighet og utenfra av et stadig vanskeligere forhold til EU.

Disse spørsmålene er alle preget av Storbritannias spesielle fortid, som union og imperium, åpent mot verden men skeptisk til Europa. Det er en fortid som nordmenn flest kjenner godt, men som trenger en oppdatering. Hvordan har globalisering og innvandring endret britenes internasjonale utsyn? Hva har tre tiår med markedsliberalisme gjort med det politiske landskapet?

Med kombinasjonen av dypere analyse og faglig ryggdekning går Øivind Bratberg inn i hva som har gått galt i Storbritannia de siste årene og utfordringene det britiske samfunnet står overfor.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Øivind Bratberg:

Anmeldelser Skyggebilder av Storbritannia

God analyse

"Bratberg sin innsikt i øyrikets utfordringer kommer klart til syne, og boka anbefales varmt."

 
Tommy Leonhardsen, Trønderavisa

Britisk briljanse

"Vi mener vi kjenner britene, men har ikke vondt av en oppdatering, og det sørger Øivind Bratberg for på en førsteklasses måte.(...) Vekkes nysgjerrigheten din av årstall som 1215, 1588 eller 1688? I så fall: Skaff deg den."

Anders Horntvedt, Finansavisen

Til toppen

Om forfatter
Øivind Bratberg er førstelektor ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor han blant annet underviser i tekstanalyse som forskningsmetode.