Skumringsland (Innbundet)

Forfatter:

Mona Lange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 156
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dusklands
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202243388
Omtale Skumringsland

Skumringsland er Coetzees første skjønnlitterære arbeid og består av to kortromaner hvor handlingene utspiller seg i to tidsepoker.

Vietnamprosjektet forgår i USA rundt 1970, da Vietnamkrigen var på sitt hissigste. Fortelleren arbeider i et statlig departement med strategier for psykologisk krigføring.

Jacobus Coetzees fortelling
forgår i Sør-Afrika mot slutten av søttenhundretallet da hollandske settlere utforsket områdene innover i landet. Jacobus Coetzee drar på en ekspedisjon med håp om å gjøre handel med en ny stamme av hottentotter, en stamme som enda er fri.

Til toppen

Utsøkt om sivilisasjonens barbari
Dagbladet

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger) og Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003. I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra Jesu barndom.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. I 2014 kom romanen Jesu barndom som ble fulgt opp med Jesu skoledager (2018) og til slutt Jesu død (2021).