Skrekkens sirkus 2 (Heftet)

Vampyrfjellet

Serie: Sagaen om Darren Shan 2

Forfatter:

Øystein Rosse (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 540
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vampire mountain ; Trials of death ; The vampire prince
Oversatt av: Rosse, Øystein
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202416720
Alder: 10 - 16
Omtale Skrekkens sirkus 2
I denne boka har vi samlet bok 4-6 i Sagaen om Darren Shan.

Det nærmer seg vampyrene store samling. Darren og Mr. Crepsley legger ut på en strabasiøs reise mot Vampyrfjellet. Men vampyrene er sinte for at Mr. Crepsley har gjort et barn til vampyr, og Darren må gå gjennom noen livsfarlige prøver for å vise at han er verdig å være med i klanen, selv om han er et barn. I siste del opplever Darren å bli sveket og han er på flukt fra vampyrene som vil ta livet av ham. Det virker helt umulig å unnslippe, men heldigvis gir noen gode venner ham uventet hjelp.

I år er det ti år siden den første boka i Sagaen om Darren Shan ble utgitt på norsk. Bøkene er trykt i et samlet oppplag på over 88 000 eksemplarer, og leses av både gutter og jenter som liker vampyrer, blod og spenning.

Til toppen

Flere bøker av Darren Shan:

Om forfatter

Darren Shans (f. 1972) egentlige navn er Darren O’Shaughnessy. Shan utga de første årene voksenbøker, men det var først med vampyrbarneboka Cirque Du Freak – Skrekkens sirkus (2000) at han opplevde stor kommersiell suksess. De neste fem årene fullførte Shan de 12 bøkene i «Sagaen om Darren Shan», til stadig økende suksess. Shans bøker er til nå oversatt til tretti land, og har til sammen solgt over 10 millioner bøker på verdensbasis.

Hans andre serie, «Demonata», handler om demoner og består av 10 bøker, som alle er utkommet på norsk. Våren 2012 utkom første bok i serien om Larten Crepsley, En drapsmann blir født. Serien er på fire bøker, og andre bok, Hav av blod, utgis på norsk høsten 2012.

Bøker i serien