Skrekkens sirkus 1 (Heftet)

Vampyrblod

Serie: Sagaen om Darren Shan 1

Forfatter:

Øystein Rosse (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 656
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cirque du Freak
Oversatt av: Rosse, Øystein
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202416713
Alder: 10 - 16
Omtale Skrekkens sirkus 1

I denne boka har vi samlet de tre første bøkene i Sagaen om Darren Shan.

Darren Shan er en helt vanlig skolegutt, helt til han besøker Cirque de Freak. Her møter han en vampyr blant publikum og får livet endret for alltid. Darrens nye liv som vampyrassistent og artist på det merkelige sirkuset er vanskelig. Hver dag er en kamp for å motstå det som han blir kvalm av å tenke på – men som er det eneste som kan holde ham i live … I siste del forlater Darren Cirque de Freak og får en smak av bylivet. Under gatene ligger ondskapen og lurer.

I år er det ti år siden den første boka i Sagaen om Darren Shan ble utgitt på norsk. Bøkene er trykt i et samlet oppplag på over 88 000 eksemplarer, og leses av både gutter og jenter som liker vampyrer, blod og spenning.

Til toppen

Om forfatter

Darren Shans (f. 1972) egentlige navn er Darren O’Shaughnessy. Shan utga de første årene voksenbøker, men det var først med vampyrbarneboka Cirque Du Freak – Skrekkens sirkus (2000) at han opplevde stor kommersiell suksess. De neste fem årene fullførte Shan de 12 bøkene i «Sagaen om Darren Shan», til stadig økende suksess. Shans bøker er til nå oversatt til tretti land, og har til sammen solgt over 10 millioner bøker på verdensbasis.

Hans andre serie, «Demonata», handler om demoner og består av 10 bøker, som alle er utkommet på norsk. Våren 2012 utkom første bok i serien om Larten Crepsley, En drapsmann blir født. Serien er på fire bøker, og andre bok, Hav av blod, utgis på norsk høsten 2012.

Bøker i serien