Skorpionene (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 316
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281691094
Kategori: Romaner
Omtale Skorpionene
I kjølvannet av tre brutte ekteskap, et omfattende alkoholmisbruk og et generelt sammenbrudd, lar Tor Grønhovd seg lokke til innleggelse på den danske klinikken Roligheden. Der møtes han av klinikkens utfordrende personale og et fascinerende utvalg av eksentriske medpasienter, men etter hvert også av uforklarlige og uhyggelige hendelser, som kanskje - og kanskje ikke - bare finner sted i Grønhovds fortumlede hode.

Skorpionene er et språklig fyrverkeri av en debutroman om en mann som uten forbehold satser alt på det han trenger og ønsker seg mest, nemlig en opplevelse av trygg, helbredende kjærlighet - til tross for at han aldri vil få vite om han har valgt rett eller satset feil.

Skorpionene er en foruroligende og sprakende kjærlighetsroman om mennesker som våger en lidenskap de ikke kan forestille seg konsekvensene av.

Til toppen

Anmeldelser av Skorpionene
"Burleskroman om kjærlighet. Forfatteren sparer ikke på konfekten når det gjelder
personkarakteristikker,utpensling av følelser og sinnsstemninger."Finn Stenstad, Tønsberg Blad
«Det klinger språklig glede gjennom boksidene. Rent ut sagt nydelig er skildringen av samværet med den vesle bonusdatteren Mia. Det er til å bli rørt av. Grønlien skriver ungdommelig sprelsk, uten at det blir patetisk. Han er god på musikk og bruker stoffet for hva det er verdt.»Gudbrandsdølen Dagningen
«Tore Grønliens siste roman rommer et stoff som spenner vidt med tanke på det tematiske innhold. Her formes personer preget av det dypeste alvor - her fremstår skikkelser som kaller på smilet og humoren - mens det tragiske alltid "lurer" i bakgrunnen. (...) Stofflig sett viser forfatteren stor innsikt og et vidtfavnende innsyn i en krevende tematikk»Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter
Tore Grønlien (født 1950) er oppvokst i Oslo, utdannet i markedskommunikasjon ved BI, og har i mange år jobbet som industrimarkedsfører. Grønlien har tidligere utgitt romanen Andrea Steins planeter (1997) og har vært musiker i rocke- og danseband. Han bor i Horten med sin kone Harriet.