Skoddefyrstens hevn (Innbundet)

Serie: Krimteam Siri og Max 1

Forfatter:

Christian Hovden Bloom (Illustratør)

Første bok i ny krimserie for barn!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 184
Illustratør: Bloom, Christian Hovden
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Krimteam Siri og Max
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202476878
Kategori: Lese selv
Alder: 6 - 12
Omtale Skoddefyrstens hevn

Tett tåke driver inn over Heimvik, og i løpet av natten blir det begått et innbrudd som ryster den idylliske småbyen. Mistanken rettes raskt mot en rusmisbruker som går under navnet Skoddefyrsten. Er saken så enkel som byens bedagelige politimester tror, eller er den mystiske løsgjengeren uskyldig? Og hvorfor peker flere spor mot organisert hundesmugling? Det blir det opp til mesterhjernen Max og hans handlekraftige makker, Siri, å finne ut.
Dette er første sak for Krimteam Siri og Max – og første bok i en lun og trivelig, men svært så spennende krimserie fra prisvinnende forfatter Lars Mæhle.

Følg med på seriens egen nettside: KRIMTEAM SIRI & MAX

Til toppen

Andre utgaver

Skoddefyrstens hevn
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser Skoddefyrstens hevn

Knall krimteam

"man er i trygge hender i Lars Mæhles første bok om Krimteam Siri og Max. [...] «Skoddefyrstens hevn» er hardkokt krim for unge lesere. Den handlekraftige Siri og den nervøse mesterhjernen Max utgjør et godt og underholdende krimteam. Spenningen ligger tjukk som skodden i den lille byen. Handlinga er spekket med energi og nerve, med små drypp av komikk spredd utover i akkurat passe mengder. Boka blir aldri belærende eller moraliserende, selv om det er å være forutinntatt og på utsiden som er tematikken. Dermed er mistanken mot Skoddefyrsten både et passende og uanstrengt valg fra forfatterens side. Boka tydeliggjør budskapet ved å inkludere. Her skal ingen få falle utenfor. Leseren får også en sniktitt på neste bok i serien. Det er bare å begynne å glede seg!"

Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Fornøyelig spenning med brodd

"Her får vi en særegen blanding av humor og spenning som gir mersmak. [...] Alt som fortelles har en relevans for plotet. [...] Den lune rammen rundt historien viser seg å ha en viktig funksjon, da de joviale omstendighetene skaper en falsk trygghet. Desto snedigere fremstår plotet når det viser seg at forbrytelsen handler om organisert hundesmugling. De senere årene har man oppdaget omfattende hundesmugling fra Øst-Europa til Skandinavia. Kynisk utnyttelse av dyr for økonomisk gevinst er i dag både samfunnsrelevant og aktuelt. Dermed blir den koselige, småbypregede kriminalhistorien brått forvandlet til en uhyggelig og troverdig intrige. [...] Skoddefyrstens hevn er en gjennomført krimfortelling med tidsriktige illustrasjoner. Tekstens enkelhet gjør den lettlest og subtil på samme tid. Det er ikke så mange illustrasjoner, men de som finnes er viktige for helhetsinntrykket. Karakterene er skildret på en moderne måte som er lett å identifisere seg med og fremstår som typiske tolvåringer anno 2015. Siri er kul og ”casual” i stilen, mens Max har et nerdete uttrykk. Generelt har tegningene et henslengt, tegneserieaktig preg som understreker humoren og den uhøytidelige fortellerstilen. [...] Siri og Max har hver sine styrker og svakheter som gjør dem menneskelige og gjenkjennelige. De er sterke sammen og det er hemmeligheten bak deres suksess. Lars Mæhle er en godt etablert og prisbelønt barne- og ungdomsforfatter, som også har skrevet krim for voksne. Denne tyngden og allsidige bakgrunnen er merkbar i Skoddefyrstens hevn, der han kombinerer ulike sjangere på en lett og ledig måte. Fortellingen er like morsom som spennende, med alle sine småironiske og treffende beskrivelser. Boken er i det hele tatt svært lettlest og fengende. Det samfunnsaktuelle plotet er også mer realistisk og ”farligere” enn man ville forvente av en kriminalhistorie for barn. [...] Har man først blitt kjent med disse unge detektivene får man lyst til å følge dem videre."

Line Harr Skagestad, Barnebokkritikk.no

"«Krimteam Siri & Max» har myetil felles med «LasseMaja» og«Detektivbyrå Nr. 2», men harfærre bilder. Teksten er lengre ogmer avansert, og spenningenhøyere."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Lars Mæhle (f. 1971) har skrevet en rekke bøker for barn, både skjønnlitteratur og sakprosa, og er veldig glad i sjokoladepudding. Han debuterte i 2002 med Keeperen til Tunisia, og har senere utgitt nærmere 30 bøker, blant annet fotballserien om Knoterud FK. For fantasyromanen Landet under isen (2009) mottok han Kulturdepartementets litteraturpris og UPrisen. Boken ble også nominert til Brageprisen. Keeper’n til Liverpool, som kom ut i 2010, ble en stor suksess og er også filmatisert. Hans foreløpig siste utgivelse er en ny serie for barn mellom 8-12 år, der Krimteam Siri & Max er de store heltene. Den første boken i serien har fått tittelen Tåkefyrstens hevn.

Bøker i serien