Vagant 1-2009 (Heftet)

Legg i ønskeliste

Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 7071333006994
Kategori: Tidsskrift / Tegneserier
Omtale Vagant 1-2009

Vagant 1/09

Årets første nummer av Vagant skuer inn i litteraturens fremtid, med stoff om elektronisk litteratur, digital poesi og internetts litterære muligheter.

En egen temaseksjon tar for seg den kontroversielle tyske filosofen Peter Sloterdijk -- kjent for sin tenkning om bioteknologi, kunst og vredens rolle i historien. Oversettelser, intervju, introduksjoner og replikker av norske forfattere og litteraturvitere.

Vagant tar som alltid for seg den unge litteraturen: Fjorårets kanskje beste debutbok, A.S. Hermansens Vikariatet, anmeldes. Simon Strangers utopiske roman Mnem diskuteres. Øyvind Berg skriver om Øyvind Ådland. Og mye mer!

Vagant fikk i mai 2008 sølvplass under kåringen av Årets tidsskrift, «for sin evne til å dyrke frem en egen samtale om litteratur på et høyt faglig nivå, og for sin gode design».

«Vagant är Nordens kanske väsentligaste litteraturtidsskrift.»
Joar Tiberg, Aftonbladet

«Vagant går rett i fletta på den estetiske debatten, på måter som virker relevante langt utenfor litteraturen og estetikken.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

Vagant utkommer fire ganger i året. 144 sider. Se også www.vagant.no

Til toppen

Anmeldelser av Vagant 1-2009
"(...) så imponerende konsist at du føler du kjenner Sloterdijk etter en gjennomlesning."Jørgen Brynhildsvoll, Universitas

Til toppen