Wonderbra (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 251
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202223090
Kategori: Romaner
Omtale Wonderbra

Det handler om kvinnens liv inn og ut av korsettene. På 60-tallet var hun snørt inn og pushet opp, på 70-tallet ble BH-en kastet og brent. I 80- og 90-årene var det på´n igjen, og nå bærer Madonna korsettet utenpå. Hva har vi vunnet? I Wonderbra polariseres ulike kvinneperspektiv mot hverandre. Den unge og godtroende Anja selger undertøy og strømper, og går på mannekengkurs hos Betty, Bergens motedronning. Hun drømmer om Coco Chanel og den store verden, og leseren får et levende stykke motehistorie. Som voksen forsøker Anja å finne ut hvordan den dyrkede Betty egentlig er – og hva slags kvinnerolle hun representerer. Hvem pynter vi oss for? Menn eller hverandre? Og til hvilken pris? Mange spørsmål luftes i denne underholdende og sanselige romanen.

Til toppen

Anmeldelser av Wonderbra
"En velskrevet, poetisk og jordnær roman full av overraskelser som er en fryd å lese."Lisbeth Støa Kjølberg, Sarpsborg Arbeiderblad
Cathrine Krøger, Dagbladet
"Ingri Lønnebotn er ein driven forfattar som kan komponera ein kontrapunktisk roman med mange element så dei gir spenning og løft til kvarandre - den reine wonderbra'en."Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
"Morsom og lettlest bok om kvinner, kjekkaser og drittsekker."Rolf Langstrøm, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Ingri Lønnebotn er født i 1946 i Bergen. Hun har studert skrivekunst, prosa og drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Lønnebotn underviser nå ved Åsane Folkehøyskole, og er fast skribent i Bergens Tidende.

Bearbeidelse av sorg, og jakten på tilhørighet er sentrale tema i Bort fra dine øyne (1999). Ingri Lønnebotn ble med denne boken nominert til P2s romanpris. I 2000 utkom diktsamlingen Spinkelspenn, i 2001 utga hun romanen Ad Undas, og 2002 kom romanen Wonderbra.

Ingri Lønnebotn om sine dikt:

De handler om et annet sted. Følelsesutrykk. Forsøk på å ordsette noe som på andre måter er vanskelig å formulere. Men også observasjoner. Å dra essensen ut av noe stort. (1 dikt = en hel roman.)

Ingri Lønnebotn om sitt forfatterskap:

Finnes det en fellesnevner for det jeg skriver? Jeg har tenkt en del på dette. Mye er sett fra barnets ståsted. Fordi vi lever med barnet i oss - den vi en gang var - hele livet. (Dag Solstads påstand om de første fem år.)
Et barn jakter på det som er, slik det er. Verden skal stemme. Det gjør den jo ikke.
Men barnet slutter ikke å lete. Hva er sant og hva er løgn? Dette dreier litteratur seg om. Jeg tror mitt utgangspunkt ofte er en sinnstilstand. En uro over noe som ikke stemmer. Dette prøver jeg å si noe om.