Transatlantisk (Innbundet)

Forfatter:

, Aleksander Melli (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Transatlantic
Oversatt av: Melli, Aleksander
ISBN/EAN: 9788202418045
Kategori: Romaner
Omtale Transatlantisk

Transatlantisk spenner over kontinenter og århundrer, og forener bemerkelsesverdige menneskeskjebner: De britiske flygerne John Alcock og Arthur Brown og deres første transatlantiske flyvning, den amerikanske slaven Frederick Douglass, som reiser til Irland på midten av 1800-tallet for å samle støtte til slavenes sak, og den amerikanske senatoren George Mitchell som var Clintons sendebut til Nord-Irland og en av arkitektene bak fredsprosessen på nittitallet. Disse tre historiene veves sammen med en fiktiv fortelling om fire generasjoners kvinner.
Lily Duggan hører Douglass tale under hans besøk i Irland, og inspireres til å emigrere til Amerika. Dette får ikke bare store konsekvenser for hennes eget liv, men også for drømmene og ambisjonene hos Lilys kvinnelige etterkommere.

Colum McCann lar fiksjonen krysse virkeligheten i en elegant konstruert fortelling over to kontinenter og tre århundrer.

" ... en svært velskrevet roman om fred, frihet og likeverd." Politiken

Til toppen

Andre utgaver

Transatlantisk
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser av Transatlantisk
"På systematisk, elegant vis bringes faktiske og fiktive skikkelser sammen. For dette er en ambisiøs, mosaikkaktig historie om «sammenvevde liv, overlappinger, på rekke og rad», en rekke dramatisk ladde skjebnefortellinger som dveler ved undertrykking, sult og frihetslengsel, motet til å krysse grenser, livet i eksil og reisen tilbake, borgerkrigenes og voldens ABC, idealistisk freds- og forsoningsvilje - ofte formidlet gjennom et korthuggent, rytmisk besvergende språk som synes lojalt ivaretatt av den norske oversetteren."Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Irsk historie i ny, stor roman

"Uten å forsere sammenhengene skriver Colum Mc Cann frem en større fortelling som tross nød, sult og krig inngir håp om forsoning."Anne-Catrhrine Straume, NRK P2

Til toppen

Om forfatter

Colum McCann er født i Dublin i 1965. Han har tidligere skrevet to romaner og to novellesamlinger og har vunnet flere litterære priser, blant andre the Pushcart Prize, the Rooney Prize og the Hennessy Award. Han har også vært finalist til the Impac Prize. McCanns bøker har blitt oversatt til en rekke språk. Danseren (2004) er hans første bok på norsk.

Colum McCann bor i New York med kone og to barn. Der skriver han blant annet for The New Yorker og The New York Times Magazine.