Tilgivelse (Innbundet)

Forfatter:

, Toril Hanssen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Absolution
Oversatt av: Hanssen, Toril
ISBN/EAN: 9788202352233
Kategori: Romaner
Omtale Tilgivelse

I en frodig, usjenert hage vest i Cape Town tar Clare Wald pennen opp, hun vil skrive sitt liv. Hun er en verdenskjent forfatter og kritiker, en mor som har mistet barnet sitt, en søster som er blitt alene. Hun har forskanset seg bak høye gjerder og tette hekker. Nå er tiden kommet til å ta et oppgjør med livet hun har levd.

Sam Leroux har vedt tilbake til Sør-Afrika for å ta fatt på prosjektet han håper vil skaffe ham ry som biograf, han skal skrive om Clare. Men vil hun være ærlig? Var hun en del av de skjendige forbrytelsene som ligger i fortidens halvskygge? Er hun medskyldig eller offer? Er forbrytelsene mot hennes familie virkelige eller oppspinn?

Arbeidet med å undersøke hver begivenhet i livet hennes får Clare til å begynne på den lange veien mot en forsoning, en tilgivelse. Men i hennes ufullstendige og upålitelige fortellinger ligger hemmeligheter fra Sams egen fortid begravd.

Tilgivelse er en litterær spenningsroman som kaster lys over mørket som omslutter Sør- Afrikas nære fortid samtidig som den forteller om landet her og nå. Men først og sist er det en fortelling om de valgene vi gjør i livet, dem som former oss som mennesker. De gode valgene, og de onde.

Til toppen

Andre utgaver

Tilgivelse
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Patrick Flanery:

Anmeldelser av Tilgivelse

Strålande debutroman

"At ein debutant kan skrive ein så kompleks, mangesidig og velkomponert roman som Tilgivelse, er i seg sjølv forbausande nok. At ein amerikansk forfattar som knapt nokosinne har budd i Sør- Afrika, skriv så innsiktsfullt om sosiale tilhøve i dette landet, er nesten ikkje til å tru. I tillegg fortel boka ei fascinerande historie om to menneske som båe slit med si eiga fortid, og kvar på sitt vis treng tilgjeving."Jan Landro, Bergens Tidende

Til toppen