Store ideer (Innbundet)

Forfatter:

, Ingrid Haug (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Great Ideas
Oversatt av: Haug, Ingrid
ISBN/EAN: 9788202184964
Kategori: Romaner
Omtale Store ideer
Tretten år gamle Haddie er alene hjemme med hushjelpen en lang, kjedelig, varm sommer...

Sammen med bestevennen Louis leser hun bøker hun ikke forstår, spionerer på de voksne, lager lange lister over Store og Alvorlige ting. Som en skygge over det hele ligger de ubesvarte spørsmålene om hva som skjedde for tretten år siden, da Haddies storesøster ble funnet død utenfor nabohuset. Haddie nærmer seg filosofi, dannelse og gåter med samme åpne undring denne spesielle sommeren.

"KUNSTEN Å VÆRE EN HELTESKIKKELSE: Forlat scenen ofte. Omtal deg selv i tredje person. Bruk “den” som mellomnavn. Legg for dagen overveldende følelser, slik at de kan bli en kilde til poetisk inspirasjon. Vær ekstremt lite fleksibel. Skaff deg en tragisk karakterbrist. Følg din Skjebne, som vil føre deg til en Romantisk død." (Fra Store ideer)

Suzanne Cleminshaw er født i Boston og oppvokst i Ohio. Hun flyttet til England i 1991. Hun er representert med noveller i flere samlinger. Store ideer er hennes første roman, den er solgt til en rekke land og ble nominert til den prestisjefylte Whitbread-prisen i 1999. Hun skriver for tiden på sin andre roman.

  • Les første kapittel [PDF-dokument]

Til toppen