Størst av alt (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Störst av allt
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202529864
Kategori: Romaner
Omtale Størst av alt

Størst av alt er et drama så godt skrevet at den blåser leseren av banen fra første side.

De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle? Størst av alt er på mange måter et portrett av Sverige i dag, samtidig som det er en hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn, og det å være ung.

Kåret til Årets beste svenske kriminalroman av Svenska Deckarakademin: «Et originalt fortalt psykologisk rettssalsdrama i et skarpt og engasjerende språk»

Til toppen

...ble kåret til Årets beste krimroman av Svenska Deckarakademin i 2016. Svært fortjent.
Vebjørn Rogne, Bok365
Anmeldelser av Størst av alt

Original og spenstig rettsdalsroman 22.04.2017

"Hennes fjerde roman, « Størst av alt», som nå kommer på norsk, fikk i fjor Svenska Deckarakademins pris som beste krim. Det er en utmerket roman. (...)Boka er drivende godt skrevet. Fortellerstemmen tilhører den 18 år gamle Maja. Alt som foregår i rettssalen og i fengselet blir filtrert gjennom hennes språklige toneleie, vokabular og assosiasjonsmønster.
 
Fredrik Wandrup, Dagbladet
"Størst av alt ble kåret til Årets beste krimroman av Svenska Deckarakademin i 2016. Svært fortjent."
 
Vebjørn Rogne, Bok365
(...) skremmende virkelighetsnær, gysende, medrivende - og overraskende."
 
Tom Egeland, VG

Til toppen

Om forfatter
Malin Persson Giolito har utgitt tre kriminalromaner tidligere. Hun er datter av Leif GW Persson og har jobbet som advokat, og i Europakommisjonen i Brussel. Størst av alt er solgt til 22 land.