Reisens endelige mål (Innbundet)

Forfatter:

, Aase Gjerdrum (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 392
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The City of Your Final Destination
Oversatt av: Gjerdrum, Aase
ISBN/EAN: 9788202213541
Kategori: Romaner
Omtale Reisens endelige mål

Omar er doktorgradsstudent ved Universitet i Kansas. Han har fått stipend for å skrive en biografi om Jules Gund, en halvt jødisk forfatter som flyktet fra Tyskland til Uruguay og skrev én roman før han tok livet av seg med ett velrettet skudd. Alt er klappet og klart for Omar, bare en detalj mangler: autorisasjon fra familien til Gund. Omar fikk aldri noe svar på brevet han sendte dem og han har unnlatt å informere universitet om denne detaljen.

Jules Gund etterlot seg en merkverdig samling nære og kjære. På Ochos Rios bor hans enke Caroline sammen med hans elskerinne og moren til hans barn, Arden Langdon. I et hus ikke langt unna befinner Adam, Jules´ bror, seg sammen med sin unge elsker, Pete.
De lever i en stillestående, innestengt atmosfære, men noe skjer med dem da Omar dukker opp. De tre arvingene er uenige i hvorvidt en biografi vil være i tråd med Jules´ ønsker eller ei. Og Omars opphold i tilbaketrukne drømmeaktige Ochos Rios får ham til å stille spørsmål ved det livet han lever i Kansas, og gjør ham usikker på om han i det hele tatt ønsker å skrive en autorisert biografi.

Til toppen