Olympias drøm (Innbundet)

Forfatter:

, Ingrid Haug (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 441
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fortune's Rocks
Oversatt av: Haug, Ingrid
ISBN/EAN: 9788202191184
Kategori: Romaner
Omtale Olympias drøm
"Olympias drøm" følger Olympia fra trygg uskyld gjennom dramatisk modning og dyp ensomhet. Hennes vei frem til selvstendige valg for livet som voksen kvinne fortelles med glødende spenning av en forfatter som er blant Amerikas aller mest leste.

Olympia Biddeford holder sommerferie med familien sin ute ved kysten av USAs østkyst. Året er 1899 og Olympia er femten år. Hennes gryende kvinnelighet og erotiske nysgjerrighet våkner til fullt liv ved møtet med farens venn, legen John Haskell. Han innvier den begavede og overbeskyttede Olympia i deler av samfunnet hun ikke har hatt noen anelse om. En dag, på en skjebensvanger innskytelse, tar han henne med til sin klinikk i gruvedistriktet og lar henne overvære en dramatisk fødsel. Haskell er allerede dypt betatt av Olympia, og deres gjensidige tiltrekning vokser med ugjendrivelig styrke. Deres forhold får konsekvenser for Haskells ekteskap, og for vennskap og fortrolig forhold i stor omkrets. Tyngst blir det for Olympia, som føder en sønn og mister ham. Som voksen kvinne vil hun innfri sin drøm om å gjenfinne barnet. Undersøkelsene, utspørringene, avdekkingene av hva som skjedde i tiden omkring fødselen gir henne ny innsikt og ny styrke til å treffe vidtrekkende avgjørelser.

Anita Shreve har skrevet seks romaner. I hjemlandet USA kommer bøkene hennes i store opplag og står jevlig på bestselgerlistene. På norsk er tidligere utgitt Når noen banker på døren.

Til toppen