Nøkkelmakeren (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202523466
Kategori: Romaner
Omtale Nøkkelmakeren
I en navnløs by forsøker urmaker Mussenden fra romanen Klokkemakeren å løse Tidens gåte ved hjelp av en mystisk nøkkelmaker som en dag kommer vandrende gjennom kornåkeren.
Nøkkelmakeren kan lage nøkler av en helt uvanlig sort som gjør at han får den Mektige Allierte som fiende.

Til toppen

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Anmeldelser av Nøkkelmakeren
«Gert Nygårdshaug tar leseren med inn i et univers ingen skaper maken til. […] et språk det er en nytelse å lese […]»
 
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende
«Godt balansert hyllest-harselas over et velfødd samfunn, truet av ytre krefter.»Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
«Dette er Nygårdshaug på sitt beste […] Herlig fabulerende»Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins Geometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.