Jesu barndom (Innbundet)

Forfatter:

, Mona Lange (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Childhood of Jesus
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202405205
Kategori: Romaner
Omtale Jesu barndom
En mann og en gutt har krysset havet og kommer til et nytt land. Her får de tildelt en ny identitet, lærer seg språket og begynner letingen etter guttens mor. Jesu barndom er en dyp, vakker og uavbrutt overraskende roman fra en av verdens mest anerkjente forfattere.

Til toppen

En dypt fascinerende roman fra en moderne mester
Gabrel Michael Vosgraff Moro, VG

Andre utgaver

Jesu barndom
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Anmeldelser av Jesu barndom
"En dypt fascinerende roman fra en moderne mester"
 
Gabriel Michael Vosgraff Moro , VG
"Coetzee skriver knapt og polert, og tidvis skinner det av denne boka. For meg er det når Coetzee beskriver de dype, håpløse og ensomme følelsene - og den store lengselen etter samhørighet og tilhørighet."
 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
"J. M. Coetzee skriv ukonvensjonelt, humoristisk alvor slik berre store intellekt maktar."Merete Røsvik Granlund , Dag og Tid
"Jesu barndom stiller basale spørsmål på til tider banale måtar. Men romanen sjølv er på ingen måte banal. Eg vil heller seie at Coetzee er inne på eit spennande spor som utfordrar lesaren."Marta Norheim, NRK P2

Annerledes og gåtefullt

"Det er mye for en leser å fundere over både under og etter å ha lest Coetzees nye bok. Det er noe av det meningsfulle ved å lese en roman som denne."Stein-Arve Myrbakk, Rana Blad

Til toppen

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger!) og i Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. Hans foreløpig siste bok er The Childhood of Jesus, som kommer på norsk våren 2014, under tittelen Jesu barndom.

I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra The Childhood of Jesus.

Norsk:http://no.wikipedia.org/wiki/John_Maxwell_Coetzee

Nynorsk:http://nn.wikipedia.org/wiki/J.M._Coetzee

Engelsk:http://en.wikipedia.org/wiki/J._M._Coetzee