Farvel til alt dét (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202478919
Kategori: Romaner
Omtale Farvel til alt dét
Sondre Midthun viste seg som en av våre mest lovende, unge forfattere med den kritikerroste debutromanen Kom aldri nærmere (2011). Her er endelig oppfølgeren, hvor den voksne hovedpersonen står ansikt til ansikt med barndomsminnene, bygda, og ikke minst seg selv. Farvel til alt dét er en djerv roman, trist, men også morsom, rik på menneskelige relasjoner og eksistensielle betraktninger.

Til toppen

"Sondre Midthuns nye roman er en ambisiøs og tankevekkende fortelling om løgn og forstillelse"
Arne Hugo Stølan, VG

Andre utgaver

Farvel til alt dét
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Sondre Midthun:

Anmeldelser av Farvel til alt dét
" Sammen danner brikkene et bilde av en skadet mann som manipulerer, spionerer og lyver. Midthun turner det hele med ro og oversikt, og romanen går fra festlig satire - særlig Dagblad-folk får unngjelde - til det uhyggelige (...) Boka har klare fellestrekk med andre romaner om farsredsel, som Tore Renbergs «Kompani Orheim» og Karl Ove Knausgårds «Min Kamp». Alle de tre romanen er rystende beretninger om å vokse opp med en uberegnelig far. Hovedperson Kjølstad minner særlig om Knausgårds «Karl Ove»: Den ekstreme selvbevisstheten, det intense blikket som alltid kontrollerer hvordan andre reagerer på ham, følelsen av skam og veikhet. Men Midthun trekker det lenger. Kjølstad er som en trykkoker. Det gløder bak pannebrasken hans, og paranoia, maktsyke og irritasjon over omgivelsene - «et kavaleri av bedrevitere» - glir over i vrangforestillinger. Portrettet er overbevisende. Midthun gjør Kjølstad troverdig, både sårbar og lumsk. Det er interessant og pinefull lesning: Kjølstads liv blir et uhyrlig ekkokammer, der alt bekrefter hans forstyrrede ideer. Midthun skaper scener og dialoger som pendler fra det vittige til groteske. Infamiteten han lar Kjølstad betrakte verden med gjør første halvdel av romanen morsom. Siden blir det mørkere(...) Med « Farvel til alt dét» viser Midthun seg - igjen - som en skarpsynt portrettør av menneskelige mekanismer, av lyter, arr og redsler."
 
MAYA TROBERG DJUVE, Dagbladet
"(...) et intenst og troverdig psykologisk portrett av den unge mannens ferd mot avgrunnen, med en særlig snert i de ofte klamme dialogene og pinlige hverdagskonfliktene."Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad
"Den blir en påminnelse om viktigheten av ærlighet når vi vil rydde opp i våre liv(...) Med fin psykologisk troverdighet viser forfatteren hvor innsnevrende livet kan bli når løgn avler løgn, og hvor vanskelig det kan være å komme ut av gamle, skjebnesvangre spor."Arne Hugo Stølan, VG

Til toppen

Om forfatter
Sondre Midthun er født i 1986 og bor i Oslo. Han debuterte i 2011 med romanen Kom aldri nærmere. Farvel til alt dét er hans andre bok.