Europa (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202477462
Kategori: Romaner
Omtale Europa

En ung kvinne finner ut at ekskjæresten har skrevet en bok om henne. For å slippe unna problemene reiser hun til en ikke-navngitt storby. I et kriserammet Europa starter hennes søken etter et fellesskap blant hardt prøvde mennesker.

«[...] en riktig fin debut, fra en forfatter jeg gjerne leser mer av. Lerstang har skapt et engasjerende rom å være i, hvor empatien for det litt numne jeget gradvis vokser seg større.»
Ingrid Melfald Hafredal, Klassekampen

Vinner av Tarjei Vesaas debutantpris 2014

Til toppen

Andre utgaver

Europa
Bokmål Innbundet 2014
Europa
Bokmål Ebok 2014
Om forfatter

Amalie Kasin Lerstang (født 1988 på Notodden) er utdannet fra Westerdals og jobber blant annet som redaktør i tidsskriftet Fanfare. I 2014 debuterte hun med romanen Europa, som hun mottok Tarjei Vesaas debutantpris for. Samme år fikk Lerstang Saabye Christensen-stipendiet for debutromanen. Stipendiet ble opprettet i forbindelse med Lars Saabye Christensens 60-årsdag i 2013, og deles ut til en av fjorårets debutanter. Stipendiet deles ut hvert år på Saabye Christensens fødselsdag, 21. september, og er på kr 25.000,-. Det kan tildeles alle som debuterer innenfor feltet skjønnlitteratur for voksne på Cappelen Damm.
Les intervju med forfatteren her.