Det Nalda sa (Innbundet)

Forfatter:

, Tormod Haugen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nalda said
Oversatt av: Haugen, Tormod
ISBN/EAN: 9788202191511
Kategori: Romaner
Omtale Det Nalda sa

Bokas forteller, T, vil ikke fortelle oss navnet sitt. Han bærer nemlig på en stor hemmelighet, og tar ikke sjansen på å røpe identiteten sin. I tilfelle...
T vokste opp i campingvognen til tante Nalda, som alltid fortalte de utroligste historier. Om Ts far har hun fortalt at han var smykketyv og at han lot sønnen svelge en diamant for å skjule den fra politiet. Denne bærer hovedpersonen fremdeles inni seg, og som Nalda har sagt, er det viktig at han skjuler og beskytter den fra verden utenfor.
Da tante Nalda ikke kan ta seg av ham lenger, blir den unge mannen tvunget ut i en virkelighet som er langt mer brutal og truende enn hans vante fantasiverden. Han får seg jobb som gartner, en jobb han hater, men er svært dyktig på. Da han forelsker seg og oppdager at det finnes mennesker han kanskje kan våge å stole på, settes den dyrebare hemmeligheten på en vanskelig prøve.

Det Nalda sa er en sår og annerledes fortelling om ensomhet. Den naive fortellerens stemme har en særegen sjarm som har begeistret en mengde kritikere og lesere både i Storbritannia og internasjonalt.

Til toppen

Om forfatter
er i 30-årene og bor i Glasgow. Det Nalda sa er hans debut som forfatter. Stuart David er også kjent som tidligere bassist i popgruppa Belle & Sebastian og som mannen bak det kritikerroste live-prosjektet Looper.