Den forhatte kroppen (Heftet)

Forfatter:

, Astrid Nordang (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Il corpo odiato
Oversatt av: Nordang, Astrid
ISBN/EAN: 9788202322847
Kategori: Romaner
Omtale Den forhatte kroppen

Nicola Lecca har skrevet en sterk liten roman om å være annerledes og å akseptere den man er. Hovedpersonen Gabriele forlater middelklasselivet i den vesle byen i Italia der han har vokst opp og reiser til Paris på jakt etter den han egentlig er.

'Skal jeg være ærlig er denne dragningen mot vakre guttekropper noe jeg har følt lenge. Men jeg har behov for å forstå når den ble så sterk og ugjenkallelig. Jeg vil måtte velge. Det mest behagelige ville være normaliteten. Men for bedre å forstå hvilket valg som vil være det rette, må en diskutere med seg selv. Forstå hvorfor. Jeg har foretatt noen valg som var forbudte for meg. ... Men jeg burde være glad nå som jeg føler meg voksen for første gang, og ikke lenger frykter begjæret. I stedet er jeg bare trist.'

Til toppen

Om forfatter

Italienske Nicola Lecca, født i Cagliari i 1976, er en vagabond som har bodd i en rekke
europeiske byer, deriblant Cagliari, London, Visby, Barcelona, Wien, Innsbruck,
Venezia og Reykjavík. Lecca er tidligere utgitt på Cappelen Damm med Hotel Borg og Den forhatte kroppen. Kaffebarpyramiden er hans tredje bok på norsk. Lecca er utgitt på 15 språk, og mottok i 2000 Rigono Stern-prisen som sin generasjons mest lovende forfatter.

http://www.nicolalecca.it/books.php

Les mer om forfatterskapet her.