Den ærerike familien (Innbundet)

I flamlendernes tid

Serie: Pan-serien 

Forfatter:

, Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Gloriosa Familia
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
Serie: Pan-serien
ISBN/EAN: 9788202239985
Kategori: Romaner
Omtale Den ærerike familien
En historisk roman fra 1600-tallets Angola.

Portugisere og nederlendere dominerer landet. Angola tjener hovedsakelig som leverandør av slaver og er sterkt preget av europeernes maktkamp om den lukrative menneskehandelen.

Baltazar Van Dum er en rik slavehandler fra Luanda, gift med Inocência, datteren av en lokal småhøvding. Sammen har de åtte barn. I familien hører også en rekke mer eller mindre anerkjente barn van Dum har fått med ulike slavejenter. Historiens forteller er Baltazars foretrukne slave. Gjennom hans fortelling om denne "ærerike familien" tar vi del i det politiske spillet van Dum vikles inn i. Han forsøker å holde orden i eget hus samtidig som han må balansere sitt forhold til Nederland, Portugal og en fiendtlig angolansk befolkning. Den ærerike familien bidrar til innsikt i Angolas historie og selvforståelse, samtidig som det er en fargerik skildring av menneskene som levde, sloss og elsket i den tiden.

Pepetela er født 1941 i Angola. Han hadde en ledende rolle geriljaens kamp mot Portugals koloniherredømme og satt i den første regjeringen etter uavhengigheten.


Til toppen

Om forfatter

Pepetela (Artur Carlos Maurício Pestana dos Santos) er født 1941 i Angola. Han hadde en ledende rolle geriljaens kamp mot Portugals koloniherredømme og satt i den første regjeringen etter uavhengigheten. Han bor i dag i Luanda hvor han underviser i sosiologi ved universitetet.

Pepetela har skrevet skuespill og flere romaner, og er en av sitt lands fremste forfattere. Han har mottatt høythengende priser, og bøkene hans er oversatt til flere språk. Et gjennomgående tema i hans arbeid er at tidligere kulturers kraft og storhet fortsatt lever videre i dagens Angola.

Bøker i serien