Dødsberømt (Innbundet)

Forfatter:

, Silje Beite Løken (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 395
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dead Famous
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202213329
Kategori: Romaner
Omtale Dødsberømt
Ni uker i Husarrest. Ti unge mennesker lar seg sperre inne. En etter en skal de stemmes ut, til det bare er én tilbake. Vinneren. Ni uker uten privatliv skal gjøre ham eller henne rik og berømt. Og ni andre mennesker får sine fem minutter i rampelyset, før de stemples som tapere. For åpent kamera.

Alle kjenner reglene: en gruppe mennesker som ikke kjenner hverandre tvinges til å bo sammen mens hele England ser på. Hvem sprekker først? Hvem kommer til å ha sex med hvem? Hvem vil publikum elske og hvem kommer de til å hate? Alle de vanlige spørsmålene. Og så, helt uventet, trenger nye spørsmål seg på.

Hvem er morderen? Hvordan klarte han eller hun å drepe under konstant overvåkning fra tretti kameraer? Hvorfor måtte en av deltakerne dø, og hvem blir den neste?

Mannen som blir satt til å etterforske saken er en middelaldrende politimann med en pasjon for amatørteater. Ordet virkelighets-tv fins ikke i hans vokabular. For ham er det som å studere mennesker fra en annen planet da han blir tvunget til å sette seg ned å se en haug videotaper av vettløse ungdommer som snakker et språk han ikke forstår og lever livet i rampelyset. Han er vant til tradisjonelle etterforskningsmetoder. Og ved hjelp av dem har han tenkt å oppklare et fullstendig utradisjonelt mord.

Til toppen